"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
tallinnale 9 kuuga kokku 390 miljonit tulumaksu Tallinna maksutulu üksikisikutelt kasvas aastaga enam kui kümnendiku võrra (0)
05. oktoober 2021
Foto: Pixabay

Maksu- ja tolliamet (MTA) on tänavu üheksa kuuga eraldanud kohalikele omavalitsustele kokku veidi üle 1 miljardi euro üksikisiku tulumaksu, mida on 6,9 protsenti enam kui mullu samal perioodil. 

Septembrikuus eraldas amet kohalikele omavalitsustele kokku 111,9 miljonit eurot üksikisiku tulumaksu, mida on 9,3 protsenti enam kui mullu samal ajal, vahendab BNS.

Septembris eraldas amet enim üksikisiku tulumaksu Tallinna linnale, kus maksutulu kasvas aastaga 10,7 protsenti 43,7 miljoni euroni. Üheksa kuuga on Tallinna linnale kokku eraldatud 389,6 miljonit eurot tulumaksu ehk 7,6 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Tartu linna tulumaksulaekumine oli septembris 7,9 miljonit eurot, mida on 10 protsenti mullusest rohkem. Aasta algusest on MTA Tartu linnale eraldanud 73,4 miljonit eurot, mida on 8,3 protsenti enam kui möödunud aastal. 

Pärnu tulumaksulaekumine kasvas septembrikuus mullusega võrreldes 8,7 protsendi võrra 3,7 miljoni euroni. Üheksa kuu laekumine oli 32,1 miljonit eurot, mida on 7,2 protsenti enam kui eelmisel aastal.

Narva linnale eraldas MTA septembris 2,5 miljonit eurot, mida on 1,8 protsenti rohkem kui aasta varem. Aasta esimese üheksa kuu jooksul on linna tulumaksulaekumine tõusnud 0,03 protsendi võrra 23,1 miljoni euroni ehk sisuliselt püsinud mullusel tasemel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.