"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
fotod Täna saab alguse iga-aastane teatrifestival Kuldne Mask (0)
05. oktoober 2021
Foto lavastusest „Gorbatšov“.

Teisipäeval saab alguse mullu koroonaviiruse tõttu ära jäänud iga-aastane teatrifestival Kuldme Mask, mis pakub 26. oktoobrini Tallinnas ja Ida-Virumaal varasemast tihedamat programm.

Vaata galeriid (55)

Teatrifestival toimub alates 2005. aastast ning aastate jooksul on parimate vene teatrite etendusi erinevates žanrites ja formaatides külastanud Eestis ligi 87 000 pealtvaatajat. Sel aastal tuleb teatrifestivali raames Eestisse enam kui 150 osalejat, programmis on üheksa lavastust, millest mõningaid mängitakse ka kahel korral, vahendab BNS.

Kokku mängitakse festivali jooksul 21 etendust ja mitte ainult Tallinnas, aga ka Narvas ja Kohtla-Järvel. Samuti tuleb kaks etendust esitamisele “Mask linnas” programmi raames avatud lavadel Nautica kaubanduskeskuses.

Etendustes mängivad Venemaa tippnäitlejad ja kavas on viimaste teatrihooaegade kuulsamad Moskva teatrite esietendused, millest kaks on välislavastajate looming. 

Etendus „Gorbatšov“, mille lavastas lätlane Alvis Hermanis, on teatrifestivali vaieldamatu tõmbenumber. Etendus “Tantsupõrand” on lavastatud Belgia koreograafi Jeroen Verbruggeni poolt. Samuti on programmis Viktor Rõžakovi kaks lavastust kaasaegsete Vene autorite Ivan Võrõpaevi ja Jevgeni Griškovetsi teoste põhjal: Rahvaste Teatri „Iraani konverents“ ja Teatri Sovremennik „Kogutud teosed“.

On ka Eesti publiku oodatud Vene klassikat, nii etendub „Naljamehed“ Aleksandr Ostrovski näidendi põhjal.  Lisaks veel „Laste weekend“, mis on mõeldud erinevas vanuses lastele vahemikus 4-12´eluaastat. 

Sel aastal alustab ka uus projekt „Kuldne Mask Eestis. Parimad etendused kinos“. Projekti raames saavad külalised näha Vjatšeslav Samodurovi balletti „Romeo ja Julia“, mis on lavastatud Jekaterinburgi teatris Ural Opera.

Traditsiooniliselt ootab vaatajaid rikkalik programm, mis koosneb kaasaegse tantsu- meistriklassidest, varjuteatrist väikestele teatrihuvilistele ja loomingulistest kohtumistest festivalil osalejatega, Tallinnast pärit Vene näitleja Ilja Isaevi ja Läti lavastaja Alvis Hermanisega. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.