"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Rahvusraamatukogu läheb neljaks aastaks remonti (0)
06. oktoober 2021

Eesti Rahvusraamatukogul seisavad ees suured muutused. Hoone läheb novembris neljaks aastaks remonti ning väljub sealt täiesti uue sisuga. Veel viimast kuud on võimalik külastada praegust hoonet ning selle salasoppe.

Eesti Rahvusraamatukogu sulgeb oma uksed 1.novembril ning taas avatakse see alles nelja aasta pärast. Enne sulgemist kohapealt laenutades saab nautida eriti pikka laenutuse tähtaega kuni veebruarini. 

“Rahvusraamatukogu avab uue aasta alguses oma väiksemas mahus lugemissaalid Narva mnt alguses endises Danske pangas,” ütles Eesti Rahvusraamatukogu Humanitaaria ja kunstide raamatukogu juhataja Katre Riisalu. “Sinna võtame praegusest 52 kilomeetrist raamatutest mis meil siin majas on, kaasa 2km, ehk põhiliselt selle materjali mis on lugemissaalides kättesaadav.”

Vahepealsel ajal on raamatukogu 3,5 miljonist raamatust enamus hoidlates kuid osa raamatuid saab tellida Narva mnt lugemissaali, Solarise saatkonda või Viru keskuse raamatukappi.

“Meil on nii infoteenused üliõpilastele ja teadlastele kui ka võimalused inimestele, kes lihtsalt head raamatut lugemiskappi tellida soovivad,” rääkis digivõimalustest Rahvusraamatukogu teenusedisainer Margus Veimann.

Muinsuskaitse all olevas hoones tuleb säilitada fassaad, publikuruumid ja fuajee. 2025 aastal avatavas hoones saab aga olema palju modernseid avalikke ruume ning korrastatakse ka imeliste vaadetega katuseterrass.

“Päris suured muudatused on tööruumides, kust väga suur hulk varasemaid kontoreid lammutatakse välja ja tehakse rohkem avalike alasid,” selgitas Arhitektuurikeskuse giid Triin Talk. “Samuti tuleb 24h raamatukogu ja rohkem kohvikuruume. See muutub rohkem avalikuks hooneks kuhu on põhjust tulla ja olla ka inimestel kes ei tule otseselt lugema või uurima vaid lihtsalt aega veetma.”

Kuu aja jooksul saab veel külastada vana hoonet ning liituda põnevate ekskursioonidega, mille jooksul saab tutvuda kohtadega hoones kuhu muidu ei külastajaid ei lasta. Tutvuda saab näiteks tehnoruumi ufodega või põnevate hoidlatega.Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.