"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Konkurss parima heakorraga ehitusele Tolmavad ehitused rikuvad linna (0)
06. oktoober 2021

“Sellel aastal on meie ameti eestvedamisel tehtud 12 heakorra alast reidi, külastatud on 70 ehitusplatsi. Kõikidel kordadel on tulnud millelegi tähelepanu juhtida,” ütles Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Tallinn on olnud hädas tolmavate ehitusplatsidega. Tihti tuleb sealt linnatänavaile tolmu ja muda, mis linnakeskkonda reostab. Keskkonna- ja Kommunaalamet on nüüd hakanud laitmise asemel kiitma. Amet selgitab välja kõige parema heakorraga ehituse.

Ehitamisel on sätestatud kindlad reeglid, mis peaks tagama ka heakorra. See tähendab, et ei naaberkrundile ega linnaruumi tohiks jõuda tolmu või mulda.

“Eesti turul pikemat aega tegutsenud firmad on teadlikumad nendest nõudmistest ja oskavad sellega juba arvestada ka pakkumist tehes, sest tegelikult need heakorra alased nõuded on ikka ka kulukad,” ütles Sulg.

Nii keskkonna- ja kommunaalameti inimesed kui mupo inspektorid käivad aeg-ajalt ehitustel just heakorda jälgimas.

“Igas piirkonnas on ametnik, kes igapäevaselt on välitööl ja käib reididel. Samuti teeme koostööd meie enda Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalametiga – nende ametnikega koos teeme pisteliselt ehitusobjektidele reide ja vaatame seal heakorda,” kinnitas Munitsipaalpolitseiameti osakonna juhataja Triin Uudeväli, “Liivalaia tänaval see maja lammutamisel oli maja asukoht juba nii halb, et paratamatult võis juhtuda midagi ja ei saa ehitaja ka kõike absoluutselt välistada.”

Vaid vanemad tegijad ja tuntumad ehitusfirmad võtavad juba pakkumises arvesse ka heakorda tagavad meetmed – kõvakattega tee ehitusel, rataste pesemine autodel ja veel mõned taolised asjad.

“Keskkonna- ja kommunaalamet on läbi aastate valinudki just parima heakorraga ehitusobjekti. Meie eesmärk ongi see, et ehitusfirmasid tunnustada ja neile hea naabrina meelde tuletada, et sõbrad, te toimetate ju tegelikult linna maa peal ja kõik see, mida me siin teeme, on linnakodanike ühistes huvides,” sõnas Tarmo Sulg, “Sellel aastal on meie ameti eestvedamisel tehtud 12 heakorra alast reidi, külastatud on 70 ehitusplatsi. Kõikidel kordadel on tulnud millelegi tähelepanu juhtida.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.