"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Uuendatud Kõivu tee Pirital annab ruumi jalakäijatele ja ratturitele (0)
06. oktoober 2021

Kõivu teele ehitati jalg- ja jalgrattatee, uuendati sõiduteed ning moderniseeriti tehnovõrgud ja tänavavalgustus. Tööd läksid maksma üle 400 000 euro.

„Kõivu tee on saanud täiesti uue ilme. Võrreldes varasemaga on nüüd rohkem ruumi jalakäijatel ja ratturitel, kellel on ohutum ja mugavam liigelda. Kuna Kõivu teed mööda liiguvad lapsed Merivälja kooli ja Merivälja lasteaeda, oli tee rekonstrueerimisel oluline selle liiklusturvalisuse suurendamine,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Uuendatud 300-meetrine teelõik on jagatud peaaegu pooleks: ühel pool 2,75 meetri laiune sõidutee ning teises servas madalate äärekividega eraldatud jalg- ja jalgrattatee, mille laius 2–2,5 meetrit.

„Kõivu teele paigaldati künnised ning ristumine Kesktee ja Ranniku teega on lahendatud tõstetud ristmikena, mis samuti suurendab liiklusturvalisust,” märkis Liinat. Autoliiklus Kõivu teel on ühesuunaline ja kehtib õuealal lubatud sõidukiirus.

Merivälja lasteaia sissepääsu juurde on rajatud sõiduteega paralleelselt paiknevad parkimiskohad ning jalg- ja jalgrattatee äärde tuleb jalgrattaparkla.

Rekonstrueerimise käigus sai teelõik uue vee- ja kanalisatsioonitorustiku ning ajakohased tänavavalgustid.

Töid tegi linna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel AS TREF Nord. Tööde lepinguline maksumus on 432 000 eurot, millest 162 000 euro ulatuses on kaasfinantseerija AS Tallinna Vesi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.