"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Alates esmaspäevast muutuvad rongide sõiduplaanid (0)
07. oktoober 2021
Foto: Ilja Matusihis

„Ehitustööd edenevad ning alates esmaspäevast saame jälle osade rongidega sõita Balti jaamani,“ sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. „Samas on teatud tööde tõttu rongliiklusele kehtestatud piirangud, mistõttu paljud rongid kahjuks Balti jaama veel ei pääse.”

Alates esmaspäevast 11. oktoobrist on muudatusi rongide sõiduplaanis. Kuigi raudtee ehitustööd jätkuvad, saab osa ronge sõita taas Balti jaama. Siiski mitmeid Idasuuna reise teenindatakse endiselt bussidega Tallinna ja Ülemiste vahel ning Edelasuuna reise Tallinna ja Tallinn-Väikse vahel.

“Seetõttu sõidavadki kõik Aegviidu liini rongid üksnes Ülemisteni ning Tallinna ja Ülemiste vahel tuleb kasutada busse. Samuti teenindatakse Balti jaama ja Ülemiste vahel bussidega mitmeid Tartu, Narva ja Rakvere liini reise. Edelasuuna puhul saab suurem osas ronge sõita Balti jaamani, ülejäänud väljumised on asendatud bussidega Tallinna ja Tallinn-Väikse vahel,“ lisas Kongo.

Tulenevalt sagedastest remonttöödest on rongipiletite ettemüügi aeg piiratud. Ronnie Kongo selgitas, et sõiduplaane tuleb praegu väga tihti muuta ning kahjuks ei jõuta neid seetõttu piisavalt vara valmis. „Arusaadavalt põhjustavad nii väljumisaegade muudatused, bussid kui ka piletite piiratud ettemüügiaeg reisijatele ebamugavust. Palume seetõttu vabandust. Samas on mul hea meel, et tänu nendele töödele saame juba paari kuu pärast pakkuda sõitjatele paremat sõiduplaani.“

Juhime tähelepanu, et asendusbussidega ei ole võimalik jalgrattaid transportida. Bussiga asendatud reiside puhul saab rattaga rongile kas Tallinn-Väiksest või Ülemistelt. Ratastooliga on asendusbussi kasutamine võimalik eeldusel, et ratastool pannakse pakiruumi (peab olema kokkupandav) ning reisija saab ise bussi minna. Juhul, kui klient saab liikuda ainult ratastoolis, palume oma reisisoovist ja täpsetest reisi aegadest vähemalt kolm tööpäeva varem e-posti teel (abi@elron.ee) teada anda. Vaid sel juhul on võimalik korraldada spetsiaalne transport, kuhu saab ratastooliga siseneda.

Asendusbusside peatused on tähistatud Elroni värvides siltidega ning nende asukohad koos sõiduplaanimuudatuste infoga on leitavad Elroni kodulehelt ja ooteplatvormide infostendidelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.