“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Lätis kuulutati välja tervishoiu eriolukord (0)
07. oktoober 2021
Läti tervishoiuminister Daniels Pavļuts. Foto: Scanpix

Lätis kuulutati neljapäeval välja tervishoiualane eriolukord, kinnitas tervishoiuminister Daniels Pavļuts.

See tähendab, et tervishoiuasutustel on rohkem tegutsemisruumi otsustamaks, kuidas kasutada oma ressursse, et tagada tervishoiuteenused nii COVID-19 haigetele kui teistele patsientidele, vahendab BNS.

“Arutasime mitmesuguseid tegutsemisvõimalusi, sealhulgas võimalust paluda rahvusvahelist abi. Kui intensiivravis lõppevad ressursid, ei saa lähivaates midagi muuta. Anestesiolooge on just nii palju, kui neid parasjagu on, õdesid niisamuti. Me võime tuua lisaseadmeid, kuid mitte suurendada inimeste hulka, kes nendega töötaksid,” ütles Pavļuts varem neljapäeval ajalehele Diena.

Ta märkis, et praegu ei ole puudust kiirabiautodest, häda on selles, et need seisavad järjekorras haiglate vastuvõtus ega saa õigeaegselt võtta vastu väljakutseid teistele hädaolukordadele. 

Läti erakorralise meditsiini juht Liene Cipule kutsus kolmapäeval üles kuulutama tervishoius välja eriolukorda, sest haiglad on täis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.