“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Netikelmid petsid neljalt Tallinna elanikult välja 35 000 eurot (1)
07. oktoober 2021
Foto: Pixabay

End pangatöötajana esitlenud või investeerimisvõimalust pakkunud netikelmid petsid neljalt Tallinna elanikult välja 35 000 eurot, viiendal pettulangenul õnnestus aga raha tagasi saada, vahendab BNS.

Põhja prefektuuri teatel helistati Mustamäel elavale naisele väidetavalt Swedbankist ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks autentis naine ennast Smart-ID PIN-koodidega. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on kadunud ligikaudu 3200 eurot ning lisaks on tema nimele võetud 6000 eurone kiirlaen.

Teisele Mustamäel elavale naisele helistati samuti väidetavalt Swedbankist ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks pidi ta sisestama oma PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et nimele on võetud 9600 euro suurune kiirlaen, mis on kantud pangakontolt edasi tundmatule kontole.

Haaberstis elavale naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks autentis naine ennast PIN-kalkulaatoriga abil. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud 8000 eurot, mis õnnestus aga panga abil tagasi saada.

Neljandal juhul helistas Kesklinnas elavale mehele vene keelt kõnelev mees ja pakkus võimalust investeerida krüptorahasse. Selleks pidi kannatanu võimaldama kaugligipääsu oma arvutile ja edastama fotod oma pangakaardist ja ID-kaardist. Kannatanu arvelt tehti ülekandeid rohkem kui 10 000 euro eest, mis konverteeriti krüptovaluutasse ja kanti kelmide käsutuses olevasse krüptorahakotti.

Lisaks helistati Kristiines elavale naisele võõralt telefoninumbrilt ja väideti vene keeles, et kannatanu pangakontol toimuvad kummalised tehingud. Väidetava pangatöötajana esinedes ning kannatanu mobiil-ID PIN-koode kasutades kanti tema pangakontolt võõrale kontole üle 6200 eurot.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lisaja
9. okt. 2021 17:59
https://epl.delfi.ee/artikkel/94805649/erisaade-inimoiguste-seadustundja-riigi-toimimine-tuleb-muuta-eraelu-kaitseks-kunstlikult-ebamugavaks Oma andmeid tuleks kaitsta sisuliselt igaühe eest. See võib olla sinu uudishimulik naaber, endine elukaaslane, kiuslik klassikaaslane kui ka pahatahtlik häkker, küberkurjategija, kes soovib su krediitkaardiandmeid.