"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Tallinnas ja Harjumaal pidid päästjad ööpäeva jooksul kustutama kolme autopõlengut (0)
07. oktoober 2021
Foto: Pixabay / foto on illustratiivne

Möödunud ööpäeva jooksul sai Päästeamet muuhulgas kolm väljakutset, mille puhul tuli kustutada põlema süttinud sõiduautosid – kaks neist Tallinnas ja üks Harjumaal.

6. oktoobril kell 17.44 teatati, et Lasnamäe linnaosas Linnamäe teel põleb viiekordse elumaja kolmanda korruse rõdu. Kohale kiirustanud päästjad tuvastasid, et tuld oli võtnud ühe korteri kinniehitatud rõduakna puitraamistik ning kustutasid selle kella 17.56 paiku. Inimesed põlengus viga ei saanud ning tekkepõhjus on selgitamisel.

6. oktoobril kell 23.16 teatati häirekeskusele põlevast prügikonteinerist Mustamäe linnaosas Vilde teel. Päästjate saabudes põles pargitud autode vahetus läheduses asuv konteiner lahtise leegiga ning see kustutati kella 23.39-ks.

7. oktoobril kell 02.51 helistati häirekeskusesse teatega, et Mustamäe linnaosas Tammsaare teel põleb lahtise leegiga sõiduauto. Kohale kiirustanud päästjad likvideerisid põlengu kell 03.08, kuid sõidukist jäi sellegipoolest järele vaid vrakk. Inimesed viga ei saanud ning esialgsel hinnangul sai tuli alguse auto salongist. Tekkepõhjust asus uurima politsei.

7. oktoobril kell 05.57 sai häirekeskus taaskord teate sõiduauto põlemisest, mis sedakorda leidis aset Põhja-Tallinna linnaosas Ketraja tänaval. Päästemeeskonna saabudes oli sõiduk leekides. Kustutustööde käigus kaitsti ka põleva sõiduki läheduses parkivat nelja sõidukit, mis õnneks viga ei saanud. Põleng likvideeriti kell 06.40 ning tekkepõhjuse selgitab välja edasine politseimenetlus.

Harjumaa

6. oktoobril kell 18.18 helistati häirekeskusesse teatega, et Saue vallas Hüüru külas põleb sõiduauto. Kohale saabunud päästjad kustutasid sõiduki kapoti all suitsevad plastmasstihendid kella 18.54 paiku ning inimesed õnnetuses viga ei saanud. Tekkepõhjus ei ole teada.

6. oktoobril kell 20.30 märkas Harku vallas Türisalu külas elav inimene, et tema aiabasseinis ujub pesukaru ning teatas sellest koheselt häirekeskusesse. Päästjad tegid kohapeal kindlaks, et tegemist oli siiski kährikuga, kes tõenäoliselt teadlikult võõrasse basseini suplema ei läinud, vaid ringi uidates sinna täiesti ekslikult kukkunud oli. Loom anti üle Eesti Metsloomaühingule.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.