"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinnasse koguneb maailma iluuisutamise koorekiht (0)
07. oktoober 2021

Uuel aastal, jaanuaris koguneb Tallinnas Tondiraba Jäähallis iluuisutamise koorekiht, sest lisaks Euroopa Meistrivõitlustele toimuvad seal ka Nelja Kontinendi meistrivõitlused.

“Kuna Hiina loobus koroona tingimuste tõttu, sisi tuligi jutuks, et kuna meil on siin kõik tingimused loodud Euroopa meistrivõitlusteks, siis järelikult on meil võimekus korraldada ka Nelja Kontinendi võistlust,” sõnas Eesti Uisuliidu president Maire Arm.

See saab olema esimene kord, mil Nelja Kontinendi meistrivõistlused toimuvad Euroopas. Et Tallinnas on Baltimaade moodsaim jäähall, kus ka vahetult enne toimuvad Euroopa meistrivõitlused, ongi meil valmidus võõrustada siin Aasia, Ameerika, Okeaania ja Aafrika tippuisutajate meistrivõitlusi.

“Me oleme rohkem kui valmis. Me oleme juba teinud mitu olulist võitlust siin – 2014. aasta juuniorite Grand Prix, 2015. aasta juuniorite MM ja 2020. aasta juuniorite MM. Meil on ka hea maailma tasemel tehnika,” ütles Tallinna Tondiraba jäähalli arendus- ja müügispetsialist Roland Anton Rand.

Euroopa meistrivõistlused toimuvad 12. – 16. jaanuarini. Nelja kontinendi võistlused vahetult enne Pekingi taliolümpiamänge, 19.-23. jaanuarini.

“Euroopa meistrivõitlustel osaleb 35 riiki ja orienteeruvalt 190 sportlast. Nelja kontinendi võitlusel 12-14 riiki ja sportlaseid umbes 100. See on väiksem võistlus, aga tähtsuselt sama,” ütles Maire Arm.

Suure tõenäosusega kujuneb Tallinn jaanuaris 2022 iluuisutamise pealinnaks. Euroopa Meistrivõitluste piletid on juba ka müügis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.