“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
hinnatõusu veduriks elektrihind Tarbijahinnad tõusid septembris aastaga 6,6 protsenti (0)
07. oktoober 2021
Foto: Ilja Matusihis

Tarbijahinnaindeks tõusis septembris võrreldes eelmise aasta  septembriga 6,6 protsenti ning võrreldes augustiga 1,2 protsenti; viimase 13 aasta kõige kiirema tarbijahinnaindeksi kasvu tõi septembris kaasa elektri hinnatõus.

Tarbijahinnaindeksi muutus võrreldes eelmise aasta sama kuuga oli viimati suurem kui 6,6 protsenti 2008. aasta detsembris, mil see oli 7 protsenti, vahendab BNS.

Mulluse septembriga võrreldes olid kaubad tänavu septembris 4,6 protsenti ja teenused 10,4 protsenti kallimad.

Statistikaameti juhtivanalüütik Viktoria Trasanovi sõnul mõjutas tarbijahinnaindeksit möödunud aasta septembriga võrreldes enim kodudesse jõudnud elektri 74,5-protsendine hinnatõus, mis andis kogumuutusest kolmandiku.

“Eluasemeteenustest olid suurema mõjuga veel torugaasi 30,1-protsendine ja üüri 10-protsendine kallinemine. Suurem mõju indeksi muutusele oli endiselt mootorikütuse hinnatõusul – bensiin oli 19 protsenti ja diislikütus 28,5 protsenti kallim. Toidukaupadest oli enim kallinenud kartul 79,3 protsenti, värske köögivili 30,7 protsenti ja mitmesugused toiduõlid 14 protsenti,” lausus Trasanov

Augustiga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit põhiliselt eluasemeteenuste hinnatõus. Kodudesse jõudnud elekter kallines kuuga 23,6 protsenti ning torugaas 12,7 protsenti. Suurem oli mõju veel rõivaste ja jalatsite soodusmüükide lõppemisel ning kartuli ja värske puu- ning köögivilja mõningasel odavnemisel. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.