“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Haridusameti juht viiruse levikust koolides reageeritakse juhtumipõhiselt, üldist distantsõppele saatmist pole veel plaanis (0)
08. oktoober 2021

“Meil on täna nakatunud klasse 117 ehk praeguses olukorras oleks siiski mõistlik jätkata selliselt, et reageerida kiirelt juhtumipõhiselt,” sõnas Tallinna Haridusameti juht Andres Pajula. “Sellist üldist koolide distantsõppele saatmist me ei ole veel plaaninud.”

Koroonanõunik Ester Öpiku sõnul on nakatumiste arv tõesti muretsema panev ning endiselt on meie parim võimalus vaktsineeritusel Põhjanaabritelt eeskuju võtta. On koole, kus pole veel ühtegi nakatunut, kuid koroonakolletega koole lisandub iga päevaga.

Paljude koolide proovikiviks võitlusel Covidiga on saanud informatsiooni liikumine. Teated nakatunud õpilastest ja õpetajatest saabuvad ringiga ja anonüümselt.

“Uus teadmine on see, et vana süsteem toimis paremini kui praegune,” ütles Tallinna Inglise Kolledži direktor Toomas Kruusimägi. “Siinkohal pean silmas seda ping-pongi mängu Terviseametiga kus informatsioon tuleb anonüümselt, kool otsib teadmata tegelasi. Kas sellist korda on täna vaja, kui koolijuhid saaksid ilma palju kiiremini ja tõhusamalt toimetada?”

Tänu vaktsineerimisele on vähenenud õpetajate nakatumine, kuid kindla joonena on tõusuteel alla 12-aastaste haigestumine. Abi loodetakse saada ka koolide ventilatsioonide uuendamisest, mis võetakse mahukamalt ette järgmisel aastal.

“Tallinna  koolide seis ei ole kõige halvem, sest teatavasti on Tallinna koolid viimase 20 aasta jooksul renoveeritud,” lausus Tallinna Haridusameti üldosakonna juhataja Rainer Rannala. “Kindlasti on aga ventilatsioonide tase viimase 20 aasta jooksul muutunud ja need koolid, mis kümme või enam aastat tagasi on renoveeritud, nende ventilatsioonisüsteemid vajavad kindlasti parendamist.”

Tuleval nädalavahetusel on kümnes Tallinna koolis võimalus vaktsineerida nii õpilastel kui kõigil teistel huvilistel. Vaktsiiniks on Pfizer ning vastu võetakse nii esimese- kui teise doosi saajaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.