“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Õigusapteek osutus Kristiines menukaks Vassili: lähed notari juurde, aga ei saa mitte essugi aru (0)
08. oktoober 2021

“Mul juhtus nii, et mul naine suri Valgevenes ära, siin aga on covid ja sõita ei saa. Lähed notari juurde, aga ei saa mitte essugi aru. Vabandage väljenduse pärast, aga kui kõik läbi saab, hakkad mõistma, et abi on vaja,” kõneles abi ootav Vassili.

Tasuta õigusabi linnaosades on osutunud ülimalt populaarseks. Täna jagati Tasuta õigusabi  Kristiine linnaosa valitsuses. Peamisteks valdkondadeks olid  pärandiküsimused ja tarbijakaitse probleemid.

Hommikutund Kristiine linnaosa valitsuses oli täna veidi teistmoodi. Saalis istusid ühel pool laudu juristid ja teisele poole olid seatud toolid abiküsijatele.

Nõu anti pea kõigis valdkondades: perekonnaõigus, elatisraha nõuded, pärimisõigus, notaritoimingud, töövaidluste lahendamine, tarbijakaitse vaidlused jne.

“Kõik on kohusetundlikud – näitavad sertifikaati, mida võrdleme ID-kaardiga ja siis räägitakse oma nõuetest ja selle järgi ma otsustan, kelle juurde ma suunan – kas siis käib vaidlus, siis läheb advokaadi, juristi juurde; kui veel inimene mõtleb, kuidas ta käsutab oma vara, siis notar aitab: palju see läheb maksma, kas kinkeleping või testamendi vormis tuleb vara kuidagi oma pärijatele ja siis kas perekonnaõiguse, kaasomandi küsimused – ühesõnaga tuvastame probleemi ja siis suuname,” selgitas Õigusapteegi projekti administraator Olga Vaarmann. “Ja viimastel kordadel on olnud, et kuskil 30 inimest tuleb esimese tunniga ja siis on natuke vaiksem.”

Teenindati, nagu viimasel ajal tavaks saanud, covid passi esitajaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.