"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Viroloog: Delta tüve korral toodab organism 30 korda rohkem viirust (1)
09. oktoober 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Sellel suvel ja sügisel leviva viirustüve ehk Delta tüve korral toodab «keskmine» nakatunud organism vähemalt kolmkümmend korda rohkem viirust kui aasta tagasi ja halvimal juhul lausa sada korda rohkem, selgitab Tartu Ülikooli molekulaarviroloog Aare Abroi Novaatoris.

«Samas on ka nakatumisvõimeliste viiruste osakaal kogu viirusosakeste seas suurem. Aastatagusega võrreldes saame kokkupuutes viirusega samades oludes keskmiselt ~50 korda suurema annuse nakatumisvõimelist viirust ning see on pigem tagasihoidlik hinnang,» ütleb Abroi.

Ta sõnul on Delta tüvi organismi sattudes ehk nakkuse alguses kiirem kui Wuhani ja Alfa (inglise) tüvi. «Keskmine aeg nakkusahelas ühest nakkusest teiseni on umbes neli päeva, mis on umbes kaks päeva lühem kui Wuhani tüvel. Ja juba kaks päeva pärast nakkuse saamist on kümnel protsendil nakatunutest viiruse PCR test positiivne,» märgib viroloog.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lugeja
9. okt. 2021 12:29
https://forte.delfi.ee/artikkel/94811611/oluline-pretsedent-tallinna-halduskohus-peatas-mitme-inimese-suhtes-valitsuse-koroonakorralduste-kehtivuse Advokaat: loodame, et valitsus korrigeerib oma korraldust kõigi jaoks. Kohus: haiguse läbipõdemise tõend peab kehtima vähemalt sama kaua kui vaktsineerimistõend, 180 päeva on liiga vähe. Antikehade tõend tuleb kohtu hinnangul võrdsustada vaktsineerimise ja PCR-testi tõendiga.