"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Kiik: koroonameetmeid pole võimalik pikaajaliselt ette paika panna (0)
10. oktoober 2021
Mats Õun

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on koroonavastases võitluses võtmetähtsusega laialdane vaktsineerimine, samas tunnistab ministert, et kõiki meetmeid pole võimalik pikaajaliselt ette paika panna. 

Riigikogu liige Priit Sibul saatis ministrile kirjaliku küsimuse, milles soovis teada, miks ei tehta uute nõuete ja piirangute kehtestamisel pikaajalisi plaane ja selgitustööd.

Kiige sõnul on COVID-19 uudne ohtlik nakkushaigus, mille puhul on vaja arvestada, et teave täieneb, samuti muutub ka nakkusolukord ning nakkuskollete tekkimise koht ja iseloom. Seetõttu ei ole võimalik kõigi meetmete ja piirangute kehtestamist pikaajaliselt ette näha.  

Samuti soovis Sibul teada, milline on valitsuse plaan juhul, kui vaatamata kasutusele võetud meetmetele jätkub nakatumine COVID-19 viirusesse kasvutrendis.

Kiige sõnul on uhiskonna avatuna hoidmisel võtmetähtsusega elanikkonna laialdane vaktsineerimine ja eeskätt riskirühmade kaitse, kuid kõigi meetmete ja piirangute kehtestamist ei ole võimalik pikaajaliselt ette näha.     

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.