"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ALEKSEI TUROVSKI: Valimata jätmise taga saab olla vaid laiskus (0)
11. oktoober 2021
Aleksei Turovski. Foto: Ilja Matusihis

“Valimistel osalemine on hädavajalik. Sellest sõltub meie elu, meie linna ja perede elu. See on linnajuhtimise küsimus, millest sõltub linnamajandus ja turvalisus. Lisaks on ühiskondlikus elus paljutki, mille probleemid on meie lahendada,” ütles zooloog Aleksei Turovski. Kohalike omavalitsuste valimise eel uuris Pealinn, miks peaks kõik ikka hääletama minema.

“Suhtumine “minust ei sõltu midagi” oli diktatuuri, totalitaarse režiimi olukorras õigustatud. Tõepoolest, ajaloos on olnud perioode, mil inimesest ei sõltunud midagi. Aga demokraatlikus riigis sõltub kõik muidugi otseselt ja otseselt sinust. Seega, kui keegi ütleb, et ta ei hääleta, on selle põhjuseks suure tõenäosusega puhas laiskus,” kritiseeris Turovski.

“Või ükskõiksus. Ja ükskõiksus on inimkonna elus kõige kohutavam asi. Kõik õnnetused juhtuvad ükskõiksete vaikival nõusolekul. Juhtub ka seda, et isik, kes hääletusel ei osale, jätab sellega võimaluse justkui avaldada nördimust, kuulutades: “Mina ei valinud neid”. Aga kui te ei valinud üldse kedagi ja see on teie seisukoht, siis pole teil mingit moraalset alust kriitikaks.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.