"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Täna algab Pirital lehekottide kampaania (1)
11. oktoober 2021
Pirita LOV

Alates 11. oktoobrist saavad Pirita linnaosa elanikud registreeruda lehekottide kampaaniale.

“Lehekottide kampaania raames viib Pirita linnaosa valitsus elanikelt tasuta ära kuni 15 kotti kokkuriisutud puulehti. Ära viiakse ainult kampaaniale kirja pandud lehekotid. Registreerimine kestab 11. kuni 31. oktoobrini ja seda saab teha Pirita kodulehel või tuues/ saates täidetud kupongi linnaosa valitsusse,” ütles Pirita linnaosa vanem. Lehekottide vedu algab 15. novembril ja kestab 5. detsembrini ning toimub asumite kaupa. “Palume kottidesse panna ainult puulehti ja hoida lehekotid kuni äraveo alguseni oma kinnistul,” sõnas linnaosavanem. Lehekottide maksimumsuurus on 150 liitrit. Kui lehekotid sisaldavad majapidamisjäätmeid, oksi, kive või lemmikloomade väljaheiteid, siis kotte ära ei viida.

Lehekottide kampaania toimub Pirital 18. korda. “Viimastel aastatel on Pirital kampaania käigus tasuta ära veetud 20 000–22 000 kotti ehk 300 kuni 350 tonni lehti. Kel võimalik, võiks lehti kompostida. Samuti võtavad aia- ja haljastusjäätmeid vastu jäätmejaamad. Tallinna jäätmejaamad võtavad tasuta ühelt toojalt korraga vastu kuni kuus 100-liitrilist kotitäit biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid,” märkis Liinat.

Info:

Registreerimine 11.–31. oktoober Pirita kodulehe ekraanivormil. (https://www.tallinn.ee/est/Vorm-Lehekottide-registreerimine-Pirital-2021)

Kupong on avaldatud Pirita ajalehe septembrikuu numbris ja ilmub ka oktoobrikuu numbris.

Igalt registreerunud kinnistult viiakse ära maksimaalselt 15 lehekotti. Ära viiakse ainult registreeritud lehekotid. Kottidesse võib panna ainult aia- ja haljastusjäätmeid. Lehekotid tuleb hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul.

Kottide äravedu toimub asumite kaupa 15. novembrist kuni 5. detsembrini. 15.–21. novembrini veetakse lehekotid ära Merivälja asumist, 22.–28. novembrini Mähe, Laiaküla, Kloostrimetsa, Lepiku, Iru ja Pirita asumist ning 29. novembrist 5. detsembrini Kose ja Maarjamäe asumist.

Rohkem infot mariana.simson@tallinnlv.ee, tel 645 7603.

Jäätmejaamade info: www.jaatmejaam.eewww.facebook.com/Jaatmejaam. Info tel 616 4000 (E–N 8.15-17, R 8.15-15.45). 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Edda Ainumäe
11. okt. 2021 07:58
Palun abi lehtede äraveol minu kinnistu Ranniku tee 1a Ranniku tee poolselt küljelt. Mööda seda teed sõidab autobuss nr.6, üle tee on tühi lehtpuid täis krunt, kinnistu piiril on suur vahtrapuu mille lehtede kogusest üksi juba 15 kotist ei jätku. Eelmisel aastal imurauto seda tegi. Palun minu krunt ka sel aastal puhastatava ala nimekirja panna. Lehed on juba kokku riisutud.