"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Merivälja lasteaiale ehitatakse viie miljoni euro eest uus hoone (0)
12. oktoober 2021
Foto: Pirita LOV

„Pirital on alanud ettevalmistustööd Merivälja lasteaia olemasoleva hoone lammutamiseks, et pärast seda alustada uue maja ehitamisega. 10-rühmaline lasteaiahoone koos selle juurde kuuluvate rajatistega valmib 2022. aasta oktoobris,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. „Praegu valmistatakse ette ehitusplatsi. Ajutine moodullasteaed ja osa mänguatraktsioone on juba teisaldatud,” täpsustas ta.

Merivälja lasteaia uus maja valmib järgmise aasta sügisel ning tööd lähevad maksma 5,2 miljonit eurot. Uus hoone ehitatakse suures osas endise lasteaia asukohale.

„Maja tuleb kahe maapealse korrusega. Silma hakkab nii hoone liigendatus kui ka selle välisilme. Kasutatakse erinevaid fassaadimaterjale, mis joonistavad välja hoone funktsioonid, samas sulandub maja hästi keskkonda,” tõi linnaosavanem esile.

Õuealale projekteeritud jalgradade võrgustik on funktsionaalne ja mänguline. „Alasid saab kasutada nii üritusteks kui ka igapäevasteks toimetusteks kas spordi- või mänguplatsidena, rohealadena, õuesõppeks jne. Kinnistule rajatakse liikluslinnak, spordiväljak ning kasvuhoone ja välipeenrad,” tutvustas Liinat.

Modernne on ka maja ruumilahendus. „Eelkõige on järgitud sarnaste funktsioonidega alade omavahelist sidusust. Rühmaruumid on kahekaupa paaris, igasse rühmatuppa pääseb nii õuest kui ka hoonest,” tõi linnaosavanem näite. Hoone keskele tuleb avar aatrium, majas on huviklassid, saal jne. Paigaldatakse lift.

„Uus maja pakub ajakohaseid võimalusi lastele ja töötajatele ning mugavaid lahendusi lapsevanematele,” võttis Liinat kokku.

Lammutatav lasteaiahoone on valminud 1967. aastal.

Merivälja lasteaia hoone lammutus- ja uue hoone ehitustööd teeb riigihanke võitnud Eventus Ehitus OÜ. Töö tellija on Tallinna linnavaraamet. Projekti on teinud Nord Projekt.

Tööde lepinguline maksumus on 5 148 889 eurot (ilma käibemaksuta) ja tähtaeg oktoober 2022.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.