"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Päästjad pidid eile kustutama Pirital põlema süüdatud heinarulle (0)
12. oktoober 2021
Foto: Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul tuli päästjatel regeerida muuhulgas ka jope puhastamise tulemusena tehtud väljakutsele ning kustutada leegitsevaid heinapalle.

Tallinn

11. oktoobril kell 18.06 käisid päästjad Pirital Vabaõhukooli teel kustutamas kahte heinarulli. Esialgsetel andmetel oli tegemist süütamisega. 

11. oktoobril kell 19.32 tuli päästjatel kustutada Kristiines Kotka tänaval lõõmanud metallist konteiner.

11. oktoobril kell 21.09 anti häirekeskusele teada, et Lasnamäel Meeliku tänava kortermajas on tunda tugevat atsetooni lõhna. Kohale kiirustanud päästjad tegid kindlaks, et ühes korteris oli naisterahvas pesnud atsetooniga jopet. Päästjad ventileerisid kortermaja ja käskisid atsetoonis leotatud jope õue viia. Õnneks keegi majaelanikest kohal viibinud kiirabibrigaadi abi ei vajanud.

11. oktoobril kella 22.12 ajal hakkas Kesklinnas Oa tänaval ahi vingugaasi korterisse ajama. Esimesena reageeris mürgisele gaasile kass ning seejärel said ka elanikud aru, et aken tuleb avada ning halva enesetunde tekkimise tõttu korterist väljuda. Kohale saabunud päästjad ventileerisid korteri ning viisid elanikele läbi koolituse, kuidas ahju kütta.

Harjumaa

11. oktoobril kell 12.02 anti häirekeskusele teada, et Sauel Tule tänaval oli värviettevõtte tootmishoone katuse alt näha leeke. Suurendatud jõududega reageerinud päästjad leidsid saabumise järel eest hoone vaheseina vahel hõõguva soojustusmaterjali. Tulekahjule pandi piir kell 12.36. Põlengu tekkepõhjus on teadmata.

11. oktoobril kell 18.37 andis tähelepanelik kodanik teada, et Sakus Nurme tänaval on näha maja läheduses leeke. Kohale kiirustanud päästjad leidsid eest maja vahetusse lähedusse tehtud umbes 4 ruutmeetri suuruse lõkke, mis ohustas hoonet. Päästjad likvideerisid ohtliku olukorra kell 19.10 ning selgitasid lõkkemeistrile tuleohutusnõudeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.