"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Seksuaaltervise liit pakub lapsevanematele tasuta koolitusi (0)
12. oktoober 2021
Foto: Pixabay

Eesti Seksuaaltervise Liit kutsub lapsevanemaid üle Eesti seksuaalkasvatuse ja lapse seksuaalse arengu teemalistele tasuta koolitustele.

Kokku toimub tänavu oktoobris, novembris ja detsembris 18 tasuta veebikoolitust, millest kaks on venekeelsed ning ühel koolitusel on ka viipekeele tõlge, vahendab BNS.

Inimene on seksuaalne olend sünnist surmani, ent lapse seksuaalsust käsitletakse täiskasvanute seksuaalsusest erinevalt. Kasvades saavad lapsed ja noored järk-järgult teadmisi ja kogemusi ning kujunevad arusaamad, väärtused, hoiakud seoses enda ja teistega, enese ja teiste piiridega ja õigustega, inimeste mitmekesisusega.

Seksuaalkasvatusel on võtmeroll ka seksuaalvägivalla ennetuses. Olulisimad toetajad sel teel on lapsele tema vanemad. Lapsevanematel on aga palju küsimusi ning tihti napib teadmisi, kas ja kuidas üht või teist teemat käsitleda. Peamiselt napib aga enesekindlust ning seda antud koolitus just tõsta püüabki. 

Ühe koolituse pikkus on 120 minutit. Eestikeelsed koolitused viib läbi pikaaegse ja mitmekülgse kogemusega laste, noorte ja täiskasvanute koolitaja Kristina Birk-Vellemaa. Koolitusi läbi viies lähtutakse teadus- ja tõenduspõhisusest ning võrdse kohtlemise põhimõtetest.

Koolitused on osalejatele tasuta ja neid rahastatakse hasartmängumaksu toetustest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.