Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Tallinna Keskraamatukogu pälvis õpiteo tunnustuse (0)
12. oktoober 2021
Tallinna Keskraamatukogu haridustegevuse peaspetsialist Liisi Nokkur ja võõrkeelse kirjanduse osakonna juhataja Sandra Kingisepp. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna Keskraamatukogu koolitusprogramm „Seeniorid digitargaks“ pälvis  ETKA Andrase Tallinna aasta õpitegu 2021 tunnustuse.

Seeniorid digitargaks“ ehk digiseeniorid on aktiivsed ja digiteadlikud seeniorid, kes omandavad Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidjate juhendamisel digitarkusi. 2020. a kevadise eriolukorra ajal moodustatud digiseenioride gruppi liikmeid ühendab huvi digimaailma vastu ja soov selle võimalusi kasutama õppida. Digiseeniorid kohtuvad Skype vahendusel kaks korda kuus, et raamatukoguhoidjate juhendamisel oma digioskusi järk-järgult parandada.  

Raamatukoguhoidjad käsitlevad digiseenioritega praktilisi teemasid, näiteks infootsing internetis, nutiseadme rakendused, küberturvalisus, Google Maps, autoriõigus, sotsiaalmeedia jne. Digiseeniorite kohtumisel osalevad ka külalised. Näiteks Politsei- ja Piirivalveameti ametnik Urmet Tambre rääkis küberturvalisusest ja Telia projektijuht Karl-Gustav Adamsoo andis ülevaate tehnoloogiast ja põlvkondadevahelisest suhtlusest.

Digiseeniorite grupiga on oodatud liituma kõik seeniorid, kes soovivad toetavas õhkkonnas tutvuda digimaailma võimalustega. Seeniorid on oodatud osalema ka Skype vestlusklubides, kus arutletakse seenoritele huvipakkuvatel teemadel ja õpitakse uusi oskusi. Raamatukoguhoidjad kutsuvad seeniore ka erinevatele digikoolitustele, mis toimuvad eesti ja vene keeles vastavalt igaühe vajadustele.

Lisainfot saab kõigist Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakondadest ja haruraamatukogudest ning veebilehelt: https://keskraamatukogu.ee/seenioridele/.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.