"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Tallinnas algas kohalike valimiste eelhääletamine Valimas käinud Robert: mis kaelast ära, see kaelast ära (0)
12. oktoober 2021

Neljapäevani saab eelhääletada igas Tallinna jaoskonnas sõltumata oma elukohast. Ehk kui näiteks kesklinna inimene satub Mustamäele, võib ta oma hääle anda ka Kultuurikeskuse Kaja parklas asuvas valimistelgis.

Ühtekokku on neljapäevani avatud 31 eelhääletuspunkti nii siseruumides ja suuremates kaubanduskeskustes kui ka välitelkides, mis pilootprojektina linnaosadesse valimisteks püsti on pandud.

Kaja kultuurikeskuse omas oli esimese kolmveerandtunniga läbi käinud juba 90 inimest.  “Meil oli järjekord ukse taga juba alates kella 10.30-st. See on väga hea tulemus,” leidis 60. jaoskonnakomisjoni esimees Ülle-Triin Enden. “Ma arvan, et see on seepärast, et on uus koht, et on telk ja et on päris hea asukohaga Mustamäe rahvale.”

Kristiine piirkonna valimisjaoskonnas Sõpruse pst Rimi keskuses olid samuti valijad varakult platsis. Paindlikku eelhääletussüsteemi kasutas ära ka Pärnumaa mees Robert, kes sattus parasjagu olema Tallinnas.

“Mis kaelast ära, see kaelast ära,” ütles Robert. “See on väga hea idee! Peaks praegu hakkama organiseerima, kuidas kähku Pärnu minna. Nüüd võin nädala rahulikult siin olla.”

Reedest lisandub veel üle 60 valimispuntki, mis teeb siis juba kokku 96 erinevat jaoskonda, reedest muutub pisut ka valimiskord.

“Alates tänasest kell 12 on võimalik hääletada 31 Tallinna suuremas keskuses ja seda kuni neljapäevani olenemata oma elukohast. Reedel, laupäeval ja pühapäeval saavad inimesed minna hääletama oma valimisringkonnas ehk oma elukohajärgses linnaosas ükskõik, millises jaoskonnas,” selgitas valimiskorda Tallinna valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Priit Lello.

Valima on oodatud kõik hääleõiguslikud kodanikud, immuniseerimistõendit ei kontrollita, küll aga jälgitakse kõiki viirusetõrje reegleid. “Tõendit me ei küsi. Kui inimene tuleb ilma maskita, siis pakume maski. Desinfitseerimisjaamas saab käsi puhastada ja eks me jälgime 2 m distantsi,” rääkis 27. jaoskonnakomisjoni esimees Veronika Kotilevitš.

Tänasest kuni laupäeva õhtul kella 20.00ni saab hääletada ka elektrooniliselt veebilehel valimised.ee. Täpsem ülevaade kõikidest valimisjaoskondadest on leitav leheküljel https://www.tallinn.ee/valimised/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.