"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Sel sügisel alustatakse veel kuue lasteaia renoveerimist Linn tahab üheksa aastaga renoveerida kõik lasteaiad (0)
13. oktoober 2021
Tallinna Järveotsa lasteaia uuenenud hoone Foto Albert Truuväärt

“Meie suund on renoveerida kõik munitsipaallasteaiad, vastavalt terviseameti nõuetele, aega on selleks 2030. aastani. Liigume heas tempos, kuid projekt nõuab lisavahendeid,” ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Abilinnapea sõnul on renoveerimise tempo päris kõrge. “Igas linnaosas on lasteaedu, kus juba töö käib või kohe algab,” lausus ta. “Tempo peabki olema kõrge, kuna aega on üheksa aastat, kuid usun, et jõuame selle ajaga viia valmis.”

Belobrovtsev andis ülevaate, kuidas kulgeb Tallinna lasteaedade rekonstrueerimine, kuna selle kohta on palju küsimusi üles kerkinud.

Ta osutas sellele, et ehitus on läinud kallimaks: varem kulus ühele lasteaiale 2-3 miljonit, siis nüüd on summa kaks korda kõrgem, mistõttu suurendatakse investeeringu mahtu. Renoveerimist vajavaid lasteaedu on umbes sada, osa neist on juba töös. Alates 2015. aastast on renoveeritud kümme ja uusi ehitatud viis lasteaeda.

 Abilinnapea loetles need lasteaiad, mis tänavu on renoveeritud ning avavad oma uksed peagi. Rekonstrueeritud on Naksitrallide lasteaed Haaberstis, Laagna Rukkilille Lasnamäel, Järveotsa Haaberstis, Rabarüblik Nõmmel ja Liivamäe kesklinnas. “Sel sügisel alustatakse veel kuue lasteaia renoveerimist üle linna,” lausus ta. “Nendeks on Vindi lasteaed Kristiines, Rõõmupesa Mustamäel, Maasikas ja Kelluke Põhja-Tallinnas, Merivälja Pirital ja Asunduse Lasnamäel.”

Belobrovtsev viitas, et on olnud pretsedente, kus ehitustööd on veninud, kuid kinnitas, et püütakse hoida tempot ning ehitajale tulevad sanktsioonid, kui ehitustööd ei suju. “Tempo on päris kõrge, igas linnaosas on lasteaedu, kus juba töö käib või kohe algab. Tempo peabki olema kõrge, kuna aega on üheksa aastat, kuid usun, et jõuame selle ajaga viia valmis. Tähtis on, et oleks tagatud lastele hubane ja arengut toetav keskkond,” ütles ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.