"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Ravimtaimenäitus Eesti Loodusmuuseumis tutvustab ka vähem tuntud taimi ja nende toimet (0)
13. oktoober 2021
Foto: Loodusmuuseum

Alates 12. oktoobrist on Eesti Loodusmuuseumi trepigaleriis avatud mininäitus ravimtaimedest. Näitusel saab tutvust teha ca kümnekonna rohkem ja vähem tuntud taime ja nende toimega. Näitus jääb avatuks 15. novembrini.

Taimeriigis on meile tuntumaid ja tundmatumaid esindajaid ning nende kasutus ja toime on erinevad – kui mõne vilja võib julgelt suhu pista, siis teisest võiks pigem aupaklikku distantsi hoida. Sama lugu on ka ravimtaimedega – ühel on toime leebem, teise puhul  aga tuleb tähelepanelikult jälgida koguseid, sest piir mürgiga on väga lähedal.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmatseudi õppekava tudengite kokkupandud näitusel näeb mõningaid ammu tuttavaid ja teisi pigem võõramaid taimi ning saab rohkem teada nende kasutuse kohta, et looduslikke vitamiine teadlikumalt tarvitada.

Näitust saab uudistada Loodusmuuseumi lahtiolekuaegadel T-P 10-18, Lai tänav 29a.

Eesti Loodusmuuseum on üks populaarsemaid muuseume riigis, kus neid iga elaniku kohta on haruldaselt palju. Muuseumi eesmärk on koguda, säilitada ja vahendada kõike Eesti loodusesse puutuvat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.