“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Vähiravifond jäi kolme kuuga poole miljoni euroga miinusesse (0)
14. oktoober 2021
Vähiravifondi Kingitud Elu asutaja Toivo Tänavsuu. Foto: Scanpix

“Meie reservid on lõplikult otsas ning täna saame toetuda peamiselt annetajatele, kes on juba fondi püsitoetajad või otsustavad praegu püsitoetuse kasuks,” ütles Vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu, kelle sõnul on fond suure surve all, sest abivajajaid on erakordselt palju ning fond üritab neid kõiki aidata.

Vähiravifondi Kingitud Elu toetas juulis, augustis ja septembris Eesti inimeste vähiravi kokku rohkem kui 1,1 miljoni euroga ja jäi poole miljoni euroga miinusesse, vahendab BNS.

Fondile sai toetuda ligi sada eestimaalast, teatas fondi esindaja neljapäeval. Samal perioodil lisandus fondi annetustena veidi üle 600 000 euro.

“Ühest küljest on suur rõõm, et juba üle 10 000 Eesti inimese ja ettevõtte on otsustanud igakuiselt aidata vähihaigeid võitluses elu eest ning on vormistanud selleks püsiannetuse Kingitud Elule. Suur tänu teile kõikidele! Teisest küljest kurvastame, et fond ei ole jätkusuutlik, kui iga kahe välja mineva euro kohta tuleb üks euro sisse,” tõdes Tänavsuu.

“Seetõttu paneme veelkord kõikidele Eesti inimestele südamele: toetage vähihaigeid, kasvõi kõige väiksema püsiannetusega. Kinkige neile lootust, võimalusi ja kallist aega lähedastega olemiseks. Fondi järgmine abivajaja võib olla ükskõik kes – keegi sinu pereliige, lähedane, sõber või kolleeg. Küll on siis hea tõdeda, et on olemas vähiravifond, kellega on üks suur mure kohe vähem.”

Vähiravifondist on tänavu abi saanud üle 150 inimese, kelle ravi ei ole mingist hetkest enam rahastanud haigekassa. Neist noorimad kolmekümnendates eluaastates pereemad ja pereisad. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.