"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Aleksander Tammert Kalevi staadioni rekonstrueerimisest: sport on õige lähedal sellele, et saaks alustada tegevust (0)
15. oktoober 2021

“Staadionit vaadates, siis on valmis  kommunikatsioonid staadioni all, uus muru ja rajakate aluskiht on maas. Sport on õige lähedal sellele, et saaks alustada tegevust. Oma täiskõrguse on saanud ka tuletorn, mis muidugi vajab veel viimistlust, et ta lõplikus uhkuses oleks valmis.  Üldjoontes  töö käib veel praegu asfalteerimise kallal, mis on siis hiljem ka linnarahva kergliiklusteedeks,” rääkis Eesti Spordiseltsi Kalev juhatuse liige Aleksander Tammert.

Septembri-oktoobri seisuga on Kalevi keskstaadionile paigaldatud peaareeni klapptoolid, välisperimeetrit kaitsev piire, soetatud esmane spordivarustus ja valminud spordimaja esimene etapp. 

Esialgse lepingu kohaselt pidi Tallinna linn Kalevi spordistaadioni rekonstrueerimist kokku toetama ligi kolme miljoni euroga. Hiljuti selgus, et ehituse hind on tõusnud ning tööd muutuvad  kallimaks. Seetõttu eraldab nii linn kui ka Kultuuriministeerium lisatööde tarbeks veel 153 tuhat eurot.

“Ma arvan, et riik üksi ei oleks sellise suure investeeringuga suutnud toetada, et selles mõttes  linnast oli äärmiselt suur kasu,” leidis Tammert.

Lisatööd hõlmavad hooldustehnikat, gaasilahendust, mis on eelkõige seotud tuletorniga ja automaatset kastmissüsteemi.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul peaksid lisatööd  valmis saama hiljemalt järgmise aasta juuni lõpuks. “Siis me võime öelda, et põhimõtteliselt need etapid, milles me kokku leppisime kolmepoolselt saavad ka tehtud. Tegu on tõesti  Tallinna kui mitte kõige tähtsama, siis ühe tähtsama staadioniga koos näiteks Kadrioru staadioniga ja  Lilleküla staadioniga,” ütles Belobrovtsev.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.