"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Musta kassi kampaania aitab koju rekordarv kasse Kassiomanik Mari Hagi: mustadele kassidele teeb liiga sotsiaalmeedia (0)
15. oktoober 2021

“Musta kassi kampaania  on meil kõige  edukamaks kampaaniaks osutunud, see pälvib alati hästi palju tähelepanu. See ongi tegelikult teadlikkuse tõstmise kampaania.  See mõjub inimestele ja meil on hästi hea meel, et seeläbi märgatakse ka neid armsaid musti kassikesi,” rääkis Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni-Anete Mõisamaa.

Juba kaheksandat aastat  tähistab Varjupaikade MTÜ oktooberis musta kassi kuud. Terve kuu vältel saab Tallinna Loomade Varjupaigast musta kassi koju viia tavapärase 35 euro asemel, vaid ühe euroga.  Mullu läks oktoobrikuus koju 86 musta kassi. Selle aasta oktoobris  on  uue kodu leidnud juba 30 kiisut.  Kampaania toimib, kuid siiski on mustadel kassidel reeglina raskem kodu leida.

Kassiomanik Mari Hagi sõnul on üks teema, mis mustadele kassidele liiga teeb, tänapäevane sotsiaalmeedia.  “Must kass ei jää pildile hästi, see nõuab erilisi oskusi, et teda pildistada.  Ja siis tundubki et must kass ei saa nii palju ikkagi neid laike,  kui teiste värvuste puhul. See nunnumeeter ei lähe nii lakke,” lisas Hagi.

Kas musta kassi ebapopulaarsuse taga võib peituda ka ebausk? Öeldakse ju, et kui must kass ületab teed, on see märk peagi saabuvast ebaõnnest. Heidi jaoks, kes oma kiisu pesaleidjast võttis, on must kass aga  just hea õnne sümboliks.

“Ta on selline ilusa hingega kaaslane mul pigem. Mul oli mingi kinnisidee, et ma tahan musta kassi endale.  Ja siis ma vaatasin kodulehel ringi natukene, neil on seal pildid kassidest ja kui ma oma kassi  pilti nägin,  siis ei olnudki enam mingit küsimust,” rääkis Heidi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.