“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Laupäev oli hõimupäeva puhul lipupäev (0)
16. oktoober 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Laupäeval peetakse hõimupäeva, mille puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Sel aastal kannavad hõimupäevad pealkirja “Põlisrahvad ja loodus”. Teema läbib nii filme kui ka näituseid, ent pikemalt käsitleti põlisrahvaid ja nende traditsioonilist elukeskkonda hõimupäevade konverentsil neljapäeval.

Laupäeval toimuv pärimusmuusikakontsert annab hea ülevaate eestlaste sugulasrahvaste rahvalaulu- ja pillimängutraditsioonidest. Jätkub ka filmiporgamm Tallinnas  ja Tartus. Hõimupäevaga teadvustatakse eestlaste kuulumist soome-ugri rahvaste perre ning väärtustatakse ühist ajaloo- ja kultuuripärandit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.