"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
GALERII ja videod Erakondade valimispeod (0)
17. oktoober 2021
Foto Albert Truuväärt

KESKERAKOND

Mihhail Kõlvart: oleks õiglane, kui ülejäänud erakonnad moodustaksid koalitsiooni.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et kuna kõik teised erakonnad andsid enne valimisi signaali, et nad näevad peamise probleemina Tallinnas Keskerakonda ja nende eesmärk on Keskerakonnast lahti saada, siis oleks õige ja õiglane, kui kõik need erakonnad paneksid kokku koalitsiooni.

“See ei tähenda, et me loobume vastutusest,” lausus Kõlvart. “Me saame aru, et meil on väga suur toetus, aga loosungid ja retoorika peavad ka poliitikas tegudega kokku klappima. Kui eesmärk oli muutusi läbi viia, siis seda võimalust tuleb anda. “

Kõlvarti sõnul ei ole koalitsiooni moodustamine Keskerakonna jaoks turg. “Mei ei hakka kauplema,” lausus ta. “Loomulikult, kui meie konkurendid ei saa koalitsiooni loomisega hakkama, siis me ei loobu läbirääkimistest. Aga esimesel ringil peab see võimalus (koalitsiooni moodustamine – toim.) olema nendel erakondadel, kes koos võitsid valimised.

Kõlvarti sõnul on Keskerakond aritmeetiliselt valimised võitnud, aga erakonnal olid suuremad eesmärgid. “Võrreldes eesmärkidega ei saa me öelda, et võitsime valimised,” lausus ta. “See muidugi ei tähenda, et nüüd me ei kavatse protsessides osaleda. Loomulikult me läheme edasi ja näeme, et inimesed meid toetavad.”

Betina Beškina: sotsiaalvaldkonna eest seisan edasi niikuinii

Tallinna abilinnapea Betina Beškina ütleb, et ka juhul, kui Keskerakond absoluutset enamust ei saavuta, on tema valmis edasi sotsiaalvaldkonna eest vastutama.

Eha Võrk: oleme andnud endast parima, loodame, et tulemus on jätkuvalt kõige parem

Vaata galeriid (27)

ISAMAA

Raivo E. Tamm: teatriinimesena ei välista ma koostööd kellegiga

Vaata galeriid (31)

Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti 200

Riina Sikkut: see on tänase öö küsimus kes kellega kokkuleppele saab

Vaata galeriid (63)

EKRE

Vaata galeriid (41)

REFORMIERAKOND

Ivi Eenmaa sõnul koalitsioonikõnelusteni jõudes eestikeelse lasteaiahariduse kohalt mõõndusi ei tehta

Vaata galeriid (3)
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.