"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
video Koroonasse nakatunute arv on koolides tõusnud 25 % võrra (0)
19. oktoober 2021

Koroonaolukord Tallinna koolides on halvenenud, näitab statistika. Eelmise nädala seisuga on koroonasse haigestunute arv Tallinna koolides eelnevate nädalatega võrreldes tõusnud 25 % või rohkemgi. Kui haigestunud õpilasi on nädalaga juurde tulnud pea sada, siis samamoodi on kasvanud ka haigestunud õpetajate arv.

“Septembris ja oktoobris oli keskmine haigestunud õpetajate arv nädalas 50, siis nüüd on 74. Niiet jah, kõik näitajad on tegelikult kasvanud,” rääkis Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula.

Reaalkoolis oli eelmisel nädalal koroona tõttu rivist väljas 11 õpetajat. Tänase seisuga on praktiliselt kõik õpetajad tagasi.
“Üks asi, kui palju või hästi koroonavaktsiin meid nüüd kaitsnud on, teine asi aga, et on kaitsnud ikkagi selle eest,
et keegi meie inimestest ei ole sattunud haiglasse. Oli inimesi, kel oli väga vähe nähtusi, hääl ära või nina kinni ja veelkord ma ütlen, keegi ei ole raskelt haige ega ole ühtegi voodikohta haiglas ära võtnud,” ütles Tallinna Reaalkooli direktor Ene Saar.

Õpetajate puudust lahendab reaalkool asendusõpetajatega või on kergemate haigusnähtude puhul jätkatud tunni andmist veebi vahendusel.

“Me oleme kaasanud vabatahtlikke ülikoolidest, me oleme ka asendusõpetajate programmi võtnud kaasa, oleme kutsunud ka pensionile siirdunud õpetajaid tunde andma,” rääkis Reaalkooli direktor.

Reaalkool ei ole nii õpilaste kui õpetajate kõrge vaktsineerituse tase tõttu sel sügisel distantsõpet veel rakendanud. Olukord on aga koolides täiesti erinev, mis tähendab seda, et distantsõppe vajadust kaalutakse endiselt klasside kaupa.

“Ühe lauaga kindlasti lüüa ei saa. Kui mõnes koolis on klassiõpetaja haige ja klassis õpilased haiged, on kindlasti mõtet ka klassil minna hübriidõppesse. Kui õpetaja on olemas ja üksikud õpilased on haiged, siis saab õppetööd jätkata nagu tavapäraselt,” lausus Pajula.

Leevendust haiguspuhangutele pakub loodetavasti ka eesolev koolivaheaeg, samuti on alanud kolmanda vaktsiinidoosi manustamine õpetajatele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.