"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Oktoobris saab pealinnas ohtlikke jäätmeid tasuta ära anda (0)
19. oktoober 2021
Foto: Albert Truuväärt

„Arvestades inimeste tarbimisharjumusi on ringmajandus üks olulisi aspekte rohelisema ja puhtama elukeskkonna säilitamiseks. Ühe meetmena pakub linn kodumajapidamistes tekkinud ohtlike jäätmete tasuta äravedu ja heameel on näha, et seda võimalust kasutatakse aktiivselt,“ rääkis linna ettevõtlusdirektor Mart Luik.

„Kui ülemöödunud aastaga koguti ja veeti ära ligi 51,1 tonni ja eelmisel aastal 86,1 tonni ohtlikke jäätmeid, siis tänavu on ainuüksi kevadel kogutud juba 51,3 tonni. Kutsun kõiki seda võimalust kasutama, sest nii ei satu ohtlikud jäätmed olmejäätmete hulka või – mis veel halvem – loodusesse, vaid need võetakse taaskasutusse ja suunatakse materjalidena uuesti ringlusesse,“ selgitas Luik.

Oktoobri kahel viimasel nädalavahetusel, 23.–24. ja 30.–31. oktoobril saavad Tallinna elanikud taas ohtlike jäätmeid tasuta ära anda.

Tänavu sügisel oodatakse kogumisringidele üle andma järgmisi majapidamises tekkivaid ohtlikke jäätmeid: ohtlikke aineid sisaldavad ja nendega saastunud pakendid; akud ja patareid (sh pliiakud); vanad ravimid; värvide, lakkide liimide ja lahustite jäägid; õlid ja rasvad, mitmesugused määrdeained; absorbendid, filtermaterjalid, saastunud kaltsud ja kaitseriietus jms; õlifiltrid ja antifriisi jäägid; nakkusohtlikud teravad ja torkivad jäätmed (nt vanad süstlad jmt); aiandusmürgid ja väetiste jäägid, pestitsiidid; kemikaalijäägid (happed, leelised, fotokemikaalid ja muud olmekemikaalid); ohtlikke aineid sisaldavad pesuained; elavhõbedat sisaldavad jäätmed (nt vanad kraadiklaasid, päevavalguslambid ja säästupirnid); vanad elektri- ja elektroonikaseadmed.

Kogutud ohtlikke jäätmeid käitleb Epler & Lorenz AS. Kogumisringide ajakava leiab aadressilt www.tallinn.ee/est/Uudis-Oktoobris-saab-pealinnas-ohtlikke-jaatmeid-tasuta-ara-anda ja www.tallinn.ee/OJKR-plaan.

Alates 17. aprillist 2021 on Tallinnas kaks parklates asuvat ohtlike jäätmete kogumispunkti, mis asuvad aadressidel Wismari tn 13 ja Väike-Rannavärav 6 ning on avatud laupäeviti ja pühapäeviti kell 10–15. Ohtlike jäätmeid saab üle anda ka jäätmejaamades Pärnamäel, Rahumäel, Pääskülas ja Paljassaares. Kogu info vastu võetavate jäätmeliikide kohta on leitav linna kodulehelt: www.tallinn.ee/est/keskkond/jaatmed.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.