“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Tööportaal: kolmandas kvartalis avaldati rekordarv tööpakkumisi (0)
19. oktoober 2021
Foto: Scanpix

Tänavu kolmandas kvartalis avaldasid tööandjad rekordiliselt ehk enam kui 16 000 tööpakkumist, mida on 54 protsenti rohkem kui eelmisel aastal ja 24 protsenti rohkem kui 2019. aastal samal ajal, selgub värskest CVKeskuse tööturu ülevaatest.

2019. aastaga võrreldes otsisid tööandjad märgatavalt rohkem tööjõudu mehaanika- ja tehnika- ehitus- ja kinnisvara-  ning tööstus- ja tootmisvaldkonnas, vahendab BNS.

Kiiresti kasvas tööjõunõudlus ka IT-sektoris, kus tööandjad avaldasid tänavu kolmandas kvartalis 50 protsenti rohkem tööpakkumisi kui 2019. aastal samal ajal. Seejuures nõudlus IT-sektori spetsialistide ja juhtivate töötajate järele suurenes 75  protsendi võrra.

Ühtlasi võis tööpakkumiste arvu kasvu märgata toitlustusvaldkonnas, kus kolmandas kvartalis avaldati 2019. aastaga võrreldes tervelt 42 protsenti enam kuulutusi. 

Tunamulluse aasta kolmanda kvartaliga võrreldes avaldasid tööandjad tänavu rohkem tööpakkumisi isegi turismisektoris, mis oli pikalt üks väheseid valdkondi, kus pakutavate ametikohtade arv ei olnud taastunud kriisieelsele tasemele. Eelmise aastaga võrreldes turismivaldkonna tööpakkumiste arv madala võrdlusbaasi tõttu enam kui kolmekordistus, kasvades koguni 217 protsenti. 

“Suur valik tööpakkumisi on loonud suurepärased võimalused töövõtjatele hea töökoha leidmiseks, kuid kasvatanud märkimisväärselt ka konkurentsi töötajate tähelepanu püüdmise nimel,” selgitas tööturul toimuvat CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Auväärt lisas, et kõige keerulisem on tööandjatel leida oskustöölisi ja tippspetsialiste. “Valdkonniti annab tööjõupuudus enim tunda nende ettevõtete seas, kes otsivad töötajaid turva-, tervishoiu-, ehitus-, mehaanika- ja tehnika- ning IT-sektorisse. Töövõtjate vahel on aga konkurents ühe ametikoha nimel kõige suurem turundusvaldkonnas ja assisteerivate kontoritööde puhul,” lausus ta.

CVKeskus on Eesti tööportaal, kus tööotsijad edastavad tööandjatele aastas üle 1,6 miljoni kandideerimisavalduse. 19. oktoobri seisuga leidus tööportaalis rohkem kui 4400 tööpakkumist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.