"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Meeskonnatreener Mats Soomre annab juhtidele nõu, kuidas kriisi ajal käituda (0)
20. oktoober 2021
Mats Soomre Foto Tiit Tamme

KoostööKunstiKool Belbin Eesti asutaja ja treener Mats Soomre sõnab, et möödunud kriisist võiks õppida seda, et mõne aja pärast tuleb uus kriis. Kui enne kriisi on juhtimine meeskonnas paigas, on kriisi üleelamine oluliselt lihtsam.

Soomre sõnab, et kui jälgida meediat, tekkis kriisi ajal suhteliselt palju kriisinõustajaid ja kaugtööeksperte. Ta rõhutab, et selleks, et kriisi kohta õpetada ja rääkida, peaks olema kriisi ise reaalselt üle elanud. Tema enda jaoks oli see vähemalt neljas suurem kriis ning ta läks sinna suhtumisega: “Okei, veel üks kriis, liigume edasi.”

Soomre ütleb, et kriisid on õpetanud kiiresti tegutsema ning kiiresti analüüsima ja uuesti kiiresti tegutsema. Samas ei pea seda juhina üksi tegema, vaid tuleks koondada enda ümber inimesed, keda saad täielikult usaldada ja kes sind täielikult usaldavad. “Kui usaldus on paigas, ei ole kriisi üleelamine sugugi raske,” ütleb ta.

Kriisi ajal võib juhtuda ka, et peab töötajaid koondama. Soomre soovitab, et kui usaldus on meeskonnas tugevalt paigas, tasub heal juhil olukorrast ausalt rääkida. “Mitte nii koondada, et head aega ja mine koju, vaid koos personalijuhi abiga aidata töötajal CV ette valmistada, anda väga head soovitused kaasa ja toetada teda uue töö leidmisel,” toob ta näiteid.

Probleem on Soomre sõnul kriisi üleelamises ka selles, et keskmine eestlane, eriti mehed, naljalt abi ei küsi. “Kui sul on keegi, kellega päriselt rääkida, mis seis su meeskonnas või ettevõttes on, kasuta seda,” soovitab ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.