“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
video Esmaspäevast muutub maskikandmise kohustus rangemaks (0)
21. oktoober 2021
Kristiine keskuse juht Kristjan Maaroos.

Valitsus tegi eile teatavaks täiendavad koroonapiirangud, mis hakkavad kehtima esmaspäevast, 25. oktoobrist
Eilse valitsuse teate valguses, kus soovitati esmaspäevast alates tungivalt avalikus ruumis maske kanda, teatasid Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskused kolmapäeva hommikul, et ei oota esmaspäevani ning nendes keskustes kehtib maskikandmise kohustus teiste piirangute seas juba kolmapäevast.

“Me loobusime sellest mõttest, et hakata kontrollima sissepääsudel kõiki sisenejaid. Me teeme üldaladel kontrolli, kus turvamehed käivad ringi, tuletavad inimestele meelde, teevad märkusi ja kui kellelgi maski ei ole, on neil kaasas ka tasuta maskid, et inimestele kohe anda,” rääkis Rocca al Mare ja Kristiine keskuse juht Kristjan Maaroos.

Ka Kaupmeeste liit tegi täna avalduse, kus kutsus üles kõiki kaubanduskeskusi ja kauplusi muutma maskikandmine kõigile kohustuslikuks nii pea kui võimalik.
Vastavalt valitsuse poolt sätestatud uutele piirangutele on alates 12. eluaastast maski kandmine tungivalt soovituslik ka korraldatud tegevuste puhul,kus kontrollitakse vaktsineeritust või haiguse läbipõdemist. Jutt käib näiteks kinost, teatrist ja kontserdist. Vene teatri direktor ja Etendusasutuste liidu juht Margus Allikmaa tõdeb, et viimasel ajal on olnud inimestel tõesti vähem maske ees.

“Eks jah, piletörid peavad meelde tuletama, eks me ka vastavate helisignaalidega palume inimestel maski kanda, nii nagu see oli aasta tagasi või selle aasta alguses,” nentis Allikmaa.

Uute piirangute alla kuulub ka kontaktide vähendamine ehk ettevõtjad peavad kaubandus- ja teeninduspindadel tagama hajutatuse, kaubanduskeskuste istumis- ja mängualad on soovitav sulgeda. Suurem muutus on vast nö vaktsineerimata inimeste kaitsemeetod ehk kui seni pääses asutustesse ja üritustele, sh ka nt toitlustusettevõtetesse
ja teatrietendustele vaktsineerimistõendi, läbipõdemise või negatiivse testi tõendiga, siis 25. oktoobrist negatiivse testi tõendit enam asutustes kasutada ei saa.

“Isegi läks hästi! Olid ju võimalikud variandid sulgeda täielikult või 50 protsendi mahupiirangud. See, et vaktsineerimistõendiga jätkuvalt saab teatrisse tulla, on positiivne otsus,” lausus Allikmaa.

Allikmaa lisab ka, et negatiivse testitõendi nõude kaotamine mõjutab teatreid erinevalt.

“Me arvame, et see kadu on 10 protsendi piirides, mitte üle, pigem vähem,” lisas Allikmaa.

Uued piirangud hakkavad kehtima esmaspäevast, 25. oktoobrist ning kehtivad 10. jaanuarini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.