"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Eestis on tehtud 12 000 tõhustusdoosi Kiik: Eesti võiks aasta lõpuks jõuda 70-protsendilise hõlmatuseni (0)
21. oktoober 2021
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Albert Truuväärt

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul võiks Eesti vaktsineerimisega jõuda aasta lõpuks 70-protsendilise hõlmatuseni.

Vastates neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil küsimusele, millised eesmärgid on valitsu seadnud, et meetmete ja piirangute mõju hinnata, ütles Kiik, et üks siht on jõuda taas selleni, et nädalas tehtavate esmaste dooside arv jõuaks 10 000 doosini. Selleks peab Kiige sõnul nädalas tehtavate esmaste dooside arv kasvama hakkama, vahendab BNS.

Teise eesmärgina tõi Kiik välja vaktsineerituse taseme jõudmise Euroopa Liidu keskmise tasemeni. “Me oleme EL-i keskmisest kümme protsendipunkti maas,” ütles ta. 

“Mina oleksin rahul, kui Eesti jõuab aasta lõpuks 70-protsendilise hõlmatuseni,” sõnas minister.

Kiik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil ka seda, et neljapäevase seisuga on Eestis tehtud 12 000 tõhustusdoosi; ta lisas, et iga manustatud vaktsiinidoos aitab kaasa olukorra paranemisele.

Ka tõi Kiik esile, et haiglaravi vajavate inimeste üldnumber kasvas eelmisel nädalal rohkem kui möödunud viiel nädalal. 

Terviseameti teatel on neljapäeva  hommikuse seisuga haiglas 441 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 313 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest 209 ehk 66 protsenti on vaktsineerimata ja 104 ehk 33 protsenti on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Ööpäeva jooksul avati haiglates 76 uut haigusjuhtu. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.