"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
video Neljas linnaosas avati nõustamise ja vaktsineerimise telgid (0)
21. oktoober 2021

“Mina tulin täna juba kolmandat doosi saama. Ega ma ei teadnud küll, et selline telk siin avatud on, aga vaatasin, et midagi toimub ja otsustasin uurida, mida siin teha saab. Ma tõesti ootan, et need, kes pole ikka vaktsineerinud nüüd vaktsineerima tuleksid, sest on lauslollus jätta end vaktsineerimata ja ennast ja teisi ohtu seada,” rääkis Keskturu juures kolmanda doosi saanud Kristiine.

“Ega minagi ei teadnud, mis siin telgis tehakse – silte polnud ju keegi veel jõudnud peale panna, aga vaatasin, et valimised on möödas, et eks ta ikka koroonatelk peab olema ja mul ka juba kolmanda doosi aeg,” rääkis oma telki sattumise lugu turgu külastanud Tiiu.

Tänasest on neljas linnaosas avatud covid-19 vaktsineerimise nõustamine ja ka kaitsepookimine. Kuni 26. oktoobrini on Haaberstis, Põhja-Tallinnas, Kesklinnas ja Nõmmel avatud COVID-19 nõustamis- ja vaktsineerimispunktid, kus kõik soovijad saavad eelregistreerimata vaktsineerimisalast nõu küsida ja samas ka vaktsineerida. 

Neli telki avati küll juba hommikul kell 9 ja kuigi polnud veel neile paigaldatud silte, mis ütleks millega tegu, leidsid inimesed siiski siia tee.

„Need inimesed on ikka meie juurde jõudnud, kes on eelnevalt sellest teadnud, neid, kes lihtsalt satuvad väga palju pole. Hommikust kuni praeguse ajani, mil kell on üks päeval, on käinud umbes 20 inimest. Praegu oleme me pigem vaktsineerinud, kui nõustanud, keegi midagi väga pärima ei kipu,” rääkis vaktsineerija Kristiina Lindström.

Praegu saavad kolmanda doosi kõik 65 pluss vanuserühma kuulujad nooremad peavad ootama, kuni teisest annusest on möödunud 8 kuud.

“Linna eesmärk on inimesi veel paremini informeerida, et kui keegi ikka veel kahtleb, siis saab tulla siia kohale ja oma muret kurta ja hirmudest rääkida. Oleme loonud ka koha peal vaktsineerimise võimalused ja pakume ka tõhustusdoose ehk kolmandat kaitsesüsti,” selgitas abillinnapea Betina Beśkina.

25.oktoobrist sulguvad vaktsineerimata ja läbipõdemata inimestele väga paljud uksed, sest olukord viirusega halveneb üha.

“Praegu on küll Tallinn omavalitsuste seas 54. kohal, kuid nii nagu eelmised lained on hakanud vaikselt lõuna poolt tulema, läheb arvatavasti ka selle uue lainega. Praegu on linnas olukord suhteliselt hea, aga arvatavasti massiline haigestumine jõuab kohale üsna-üsna pea,” lausus Tallinna  koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.