"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Tallinna linnamuuseumis näeb kohalikku spiritismi ajalugu (0)
21. oktoober 2021
Foto: Tallinna Linnamuuseum

Tallinna linnamuuseumi näitus “Metapsüühiline Tallinn” tutvustab Lühikese jala väravatornis spiritismi ajalugu Eestis.

Teoteatri kaasahaaravale põnevikule “Hinge kihid” lisanduvad kuraatorituurid ja loeng, milles kuraator Toomas Abiline tutvustab lähemalt näitusega seotud uurimusi, vahendab BNS.

Lühikese jala väravatorn on üks Tallinna tuntumaid kummitustorne, kus korduvalt olevat end ilmutanud viirastusmunk ehk kannatust väljendava ilmega mungarüüs mees. Viirastusmunga fenomeni asus 1930. aastatel innukalt uurima Tallinnas tegutsenud Psüühiliste Uuringute Ühing, mille liikmed kogusid andmeid munga ilmumistest ning püüdsid viirastusega meediumi abil kontakti saada.

Näitus tutvustab ka teise parauuringutele pühendunud ühingu, Eesti Metapsüühilise Seltsi toimetamisi. Teada saab, mida ennustas tuntud meedium Mai Kalamees Eestile aastaks 2000, kuidas ta kirjeldas Pirita kloostri elu enne selle hävingut ja millist saatust ennustas Jossif Stalinile.

Näitus avatakse novembris.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.