"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
video Üle 1200 Tallinna õpetaja soovib saada tõhustusdoosi (0)
21. oktoober 2021
Pelgulinna Gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur.

Haigestumine koroonaasse on Tallinna koolides tõusuteel. Eilse seisuga on koroonakoldeid 46 munitsipaalkoolis.
Nädal tagasi oli see number veel 37. Õpetajate vaktsineerimine tõhustusdoosidega on vajalik nii nende endi kui ka õpilaste kaitseks. Hetkel on üle 1200 koolitöötajat oma nime tõhustusdoosiks kirja pannud.

“Linnas me pakkusime koolidele välja sellise koostöövormi, et on erinevad tervishoiupartnerid, kes seda teenust pakuvad. Kas koolid leiavad endale ise partnerid, kes on teinud neile ka eelnevad doosid, kas nad räägivad läbi kooliõega või siis aitame neil koordineeritult seda korraldada,” rääkis Tallinna koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

Kõige eelistatum variant koolide jaoks on nö vaktsineerimisbrigaadide kooli kohale kutsumine. Samas on võimalik vaktsineerida ka Tallinna vaktsineerimistelkides. Pelgulinna Gümnaasium nagu suur hulk teisigi koole, saab brigaadi käest tõhustusdoosi kätte homme. Vaktsineeritakse Pfizeriga.

“Hetke nimekirjas on praegu 18 nime, aga see number ei tähenda suurt midagi, sest mõnele õpetajale on perearst öelnud, et tuleb oodata 8 kuud, mõnel on see juba tehtud,” lausus Pelgulinna Gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur.

Kui Pelgulinna Gümnaasiumis on kahe doosiga vaktsineeritud kõik õpetajad, siis Tallinnas tervikuna on esimese vaktsiinikuuri läbinud üle 80 protsendi õpetajatest. Koolilapsi vanuses 12-17 eluaastat on Tallinnas vaktsineeritud 50 protsenti. Ning kui maski kandmine avalikes siseruumides muutub esmaspäevast rangemaks, siis koolides otsustab maski vajaduse üle igaüks ise.

“Me oleme koolitöötajatele alati öelnud, et kuna nad töötavad väga intensiivselt väga paljude inimestega kõrvuti, siis oleks hea, et nad hoiaksid distantsi. Oleme soovitanud ka isikukaitsevahendite kasutamist maskide näol, kohustuslikuks seda teinud ei ole,” selgitas Öpik.

“Me ei nõua, aga päris paljud kannavad,” lisas Piibur.

Naaberriigis Lätis on otsutatud pikendada sügist koolivaheaega nädala võrra, meil ei ole riigipoolset otsust siinkohal tulnud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.