"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Eesti valitsussektori võlg oli teises kvartalis EL-i madalaim (0)
22. oktoober 2021
Foto: Pixabay

Tänavu teises kvartalis oli Eesti valitsussektori võlg 19,6 protsendiga sisemajanduse koguproduktist (SKP) jätkuvalt Euroopa Liidu madalaim.

Euroalal oli valitsussektori võlakoormuse suhe SKP-sse keskmiselt 98,3 protsenti, EL-is tervikuna oli see 90,9 protsenti. Mõlemal puhul võlatase esimese kvartaliga võrreldes langes, euroalal 1,7 protsendipunkti ja EL-is 1,5 protsendipunkti võrra, vahendab BNS.

Võrreldes möödunud aasta teise kvartaliga valitsussektori võlg aga kasvas mõlemas regioonis, vastavalt 3,9 ja 3,7 punkti. 

Valitsussektori võlg vähenes teises kvartalis SKP taastumise tõttu, võlg siiski kasvas koroonaviiruse sotsiaalmajanduslike mõjude leevendamisele suunatud meetme rahstamisvajaduse tõttu.

Kõige suurem oli valitsussektori võlg suhtena SKP-sse Kreekas, kus see ulatus 207,2 protsendini, järgnesid 156,3 protsendiga Itaalia ja 135,4 protsendiga Portugal. Madalaima võlakoorma arvestuses järgnesid Eestile 24,7 protsendiga Bulgaaria ja 26,2 protsendiga Luksemburg.

Esimese kvartaliga võrreldes tõusis võla-SKP suhe vaid kahes liikmesriigis – 2 punkti Maltal ja 1,3 punkti Slovakkias –, langes 23 ja püsis samal tasemel samuti kahes – Eestis ja Bulgaarias. Võla-SKP suhe langes enim Küprosel, Sloveenias ja Horvaatias, vastavalt 9,4, 5 ja 4 punkti. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.