"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
täna kell 17 Raekojas antakse pidulikult üle tänavused Kristjan Raua preemiad (0)
22. oktoober 2021
Tänavu pälvib Kristjan Raua preemia ka filmirežissöör ja -kunstnik Rein Raamat. Foto: Scanpix

Tallinna raekojas antakse täna, 22. oktoobril kell 17:00 algaval pidulikul vastuvõtul üle tänavused Kristjan Raua preemiad, mille pälvivad sel aastal Rein Raamat, Tiit Pääsuke, Jaan Pärn ja Elo Liiv.

2021 aastal esitati Eesti Kunstnike Liidu volikogu liikmete, Eesti kunstiinstitutsioonide ja kultuuriväljaannete poolt preemia nominentideks 22 kunstnikku ja kunstiteadlast.

Eesti vanim kunstipreemia omistatakse möödunud aasta jooksul valminud või esmakordselt avalikustatud loomingu, kunstiprojekti või -sündmuse eest kunstnikule, kunstiteadlasele või loomingulisele rühmale; erandina võidakse preemia määrata ka varem valminud teoste või elutöö eest. Preemiat annavad alates 1973. aastast ühiselt välja Eesti Kunstnike Liit ja Tallinna linn. Preemiafondi suurus on 14 000 eurot, mis jaguneb igal aastal võrdses osas nelja nominendi vahel. Preemiaga kaasneb Enn Johannese kujundatud ja Margus Kadariku teostatud medal. Tallinna linn rahastab preemiat alates 1994. aastast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.