"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Tulevast aastast kasvab puudega lapse toetuse määr (0)
22. oktoober 2021
Foto: Pixabay

„Kui varasemalt olid näiteks sotsiaaltoetuste määrad kehtestatud viie linnavalitsuse määrusega, siis 1. jaanuarist 2022 jõustuvad need ühes määruses, mis annab abivajajale parema ülevaate kõigist linna makstavatest toetussummadest,“ tõdes abilinnapea Betina Beškina, kelle sõnul jätkab linn sotsiaalvaldkonda reguleerivate õigusaktide korrastamisega ja linna sotsiaaltoetuste määrade muudatus on üks osa sellest.

„Sarnaselt eelmainitud sotsiaaltoetuste määradele on ka varasemalt linna kordade muudatuste ja täienduste eesmärgiks muuta abivajavate linlaste elukorraldus inimlikumaks, kättesaadavamaks ja lihtsamaks ehk kokkuvõttes – abivajaja keskseks,“ lisas abilinnapea.

Vastavalt Tallinna linnavalitsuse määruse muudatusele tõuseb järgmisest aastast puudega lapse toetuse määr seniselt 100 eurolt 125-le eurole aastas.

Tallinnas on selle aasta veebruari seisuga 2148 puuetega last. Eelmisel aastal maksti linnaeelarvest puudega laste toetust summas 138 300 eurot. Lisatoetust puudega lastele makstakse Tallinnas kord aastas lapse sünnikuul. Taotleda tuleb ühe korra ja edaspidi makstakse toetus välja igal aastal. Puudega lapse toetust saab taotleda tingimusel, et lapse elukoht on Tallinna linn; laps on kuni 16-aastane; lapsel on tuvastatud puue; vähemalt ühe vanema elukoht on katkematult Tallinna linn vähemalt toetuse taotlemise aastale eelnenud kalendriaasta 1. jaanuarist.

Järgmisest aastast jõustuva määrusega sotsiaaltoetuste määradega kinnitati sissetulekust sõltuvate toetuste, universaaltoetuste ja sotsiaaltransporditeenuse kasutamise määrad, kuid teised sotsiaaltoetuste määrad jäävad samaks, v.a. puudega lapse toetuse määr.

Määrus jõustub 1. jaanuarist 2022.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.