"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinnas avaldasid tuhanded inimesed piirangute vastu meelt (0)
23. oktoober 2021
Oleg Bessedin

Laupäeval toimus Tallinnas Vabaduse väljakul Varro Vooglaiu eestveetud meeleavaldus koroonapiirangute ja vaktsineerimise vastu, millel osales vihmasest ilmast hoolimata tuhandeid inimesi, vahendab ERR.

Varro Vooglaid ütles meeleavalduse alguses rahvale, et meeleavaldusele ei ole kogunenud vaktsineerimise vastased, vaid vaktsineerimise vabaduse pooldajad. Vooglaiu sõnul on meeleavalduse eesmärk, et valitsus lõpetaks Eestis sundvaktsineerimise, vaktsiinipassidega ühiskonna lõhestamise ja laste koroonaviiruse vastu vaktsineerimise. Vooglaiu sõnul on Eestis kehtestatud apartheidirežiim.

Vooglaid kutsus rahvast üles massilisele kodanikuallumatusele. Tema sõnul ei ole valitsuse kehtestatud koroonapiirangud põhiseaduspärased.

Inimeste käes võis tuvastada näiteks loosungeid kirjaga “Ei diktatuurile”, “Nõuame vaktsineerimisvabadust”, “Stop Kaja Kallas”, “Mitu vaktsiinisurma on OK?” ja “Hoia Jumal Eestit”.

Mitme meeleavaldaja seljas võis näha EKRE sümboolikaga riideesemeid. Samuti lehvitatakse EKRE ja EKRE noorteorganisatsiooni Sinine Äratus lippe. Kohal on ka EKRE esimees Martin Helme ja aseesimees Mart Helme ning EKRE-e kuuluvad Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison ja riigikogu liige Ruuben Kaalep. Kohale tulid ka omakaitse grupeeringu Odini sõdalased liikmed.

Varro Vooglaid viis meeleavalduse raames läbi ka rahalise korjanduse. See aitas tema sõnul meeleavalduse korralduskulusid katta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.