"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Toidukohad koguvad haiglapersonalile kohvi ja šokolaadi (0)
24. oktoober 2021
Mats Õun/Pilt on illustratiivne

Tallinnas Vabaduse väljakul laupäeval toimunud meeleavalduselt sai alguse aktsioon, kui Facebooki grupis kogutud 500 euro eest saadeti Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliiniku töötajatele pitsasid – pühapäevaks on sellest innustust saanud teisedki toidukohad, kirjutab Elu24. 

«Lääne-Tallinna Keskhaigla meedikud tänavad kaasvõitlejaid Pizza Americanast lahke kingituse (40 pizza) eest!» kirjutas laupäeval Facebookis Lääne-Tallinna keskhaigla juht Arkadi Popov.

Nimelt algatati Facebooki grupis «Uhhuude ja Külahullude Entsüklopeedia» idee toetada nii Vabaduse väljakul asuvat toidukohta, mis pidi seoses laupäevase meeleavaldusega end sulgema, kui kurnatud meditsiinitöötajaid. Vaid loetud tundidega kogutud raha eest tehti Pizza Americanast suur tellimus, mis saadeti Lääne-Tallinna Keskhaiglasse.

Aktsioonist said innustust teisedki toidukohad. Nimelt jagas Tartus asuv Õllepood Nr.1, blogipostitust, kus seisab: «Igaühel meist on omad nipid, kuidas saada pikkade tööpäevade käigus energiat juurde. Tassike teed või kohvi ja amps šokolaadi on aga ilmselt universaalseim vahend. Väike toetav sõna või tegu lisab sellele indu juurde.»

«Kui soovid Tartu Ülikooli kliinikumi rahvale veidikesegi pai teha, siis too hea kvaliteediga, pika säilivusajaga ja korralikus pakendis teed, kohvi või šokolaadi Tartu Gambrinuses olevasse kogumispunkti (Rüütli 18, iga päev 14–22). Kogumiskampaania kestab nädal aega, seejärel viime kogu selle headuse Kliinikumi kohale (tee, kohvi ja šokolaadi soov on välja uuritud Kliinikumi enda rahva käest).»

Paar tundi hiljem teatas ühismeedias ka  Tallinnas asuv Gruusia toidukoht Georgian Tavern Tbilisi: «Võtame eeskuju oma Tartu sõpradelt ja kuulutame välja aktsiooni: süstime energiat meedikutele.»

«Kui soovid Ida-Tallinna Keskhaigla COVID-19 osakonna rahvale veidikesegi pai teha, siis too hea kvaliteediga, pika säilivusajaga ja korralikus pakendis teed, kohvi või šokolaadi Georgia Tavern Tbilisi (Tallinna Vanalinnas Rüütli 18, iga päev 12-22.00). Nädala lõpus viime kogu selle headuse Kliinikumi kohale,» seisab postituses.

Ka Facebooki grupis «Koroonaviirus Eestis 24h info» jagati hilisõhtul rõõmustavat uudist. «Tartu Kaubamaja meesteosakond toetab Tartu Kiirabi tublisid töömesilasi. Aitäh!» kirjutati postitatud pildi juurde, kus meditsiinitöötajate laual on palju head ja paremat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.