"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
VIDEO Kõlvart: Tallinn käivitab kodus vaktsineerimise võimaluse - riik võiks hakata pakkuma tõhustusdoose kõigile (0)
27. oktoober 2021
Albert Truuväärt

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart leiab, et riik võiks hakata kohe praegu pakkuma tõhustusdoose kõigile, kellel on viimasest kaitsesüstist vähemalt pool aastat möödas. 

“Meil on riigile tähtis ettepanek tõhustusdooside osas. Praegu on vastu võetud otsus, et praegu saavad tõhustusdoose õpetajaid ja riskirühmade esindajaid, teised peavad aga ootama. Samas need aktiivsed, kes said vaktsiini juba kevadel, on kaitset kaotamas, eriti need, kes said Astra Zeneca vaktsiini,” rääkis Kõlvart. 

“Mina ja minu kolleegid linnavalitsusest ei saa aru, miks me astume sama reha peale? Miks me teeme tõhustusdoose jälle mingis järjekorras, kui meil on olemas võimalused vaktsineerimist kõigile soovijatele läbi viia,” rääkis Kõlvart. 

“Anname neile inimestele, kes seda soovivad, võimaluse vaktsineerida end kolmanda doosiga,” ütles Kõlvart, märkides, et sellised inimesed on näiteks paljud linnateenistujad, keda riik eesliinitöötajateks pole liigitanud. 

“Ma usun, et seda mõtet toetavad ja teised omavalitsusjuhid, kes teavad, kuidas avalik sektor töötab,” ütles Kõlvart. 

Tallinn käivitab kodus vaktsineerimise võimaluse

Tallinna linnavõim käivitab järgmisest nädalast kodus vaktsineerimise võimaluse, samuti tuleb Vabaduse väljakule vaktsineerimispunkt.  

“Tuleb tunnistada, et olukord halveneb ja teeb seda ka edaspidi. Ja vaatamata sellele, et Tallinnas on olukord veel stabiilne võrreldes teiste omavalitsustega, tuleb arvestada, et kolmas laine jõuab ka pealinna,” ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on pealinn tegelenud ennetusega nii suvel kui ka sügisel, pakkudes nii vaktsineerimist kui ka teisi meetmeid. “Septembri algusest alustasime kolmandat korda isikukaitsevahendite jagamisega ning toimus aktiivne vaktsineerimine koolides. Pärast valimisi tulid aga vaktsiinitelgid,” ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on positiivne, et telkides kaitsesüsti saanute arv on iga päev kasvab. “Me otsustasime, et jätkame vaktsineerimist telkides ja vaatame, kuhu veel oleks vaja telke juurde panna, mis tooks vaktsineerima rohkem inimesi ja suunaks ka sellele tähelepanu,” ütles Kõlvart. 

Alates uuest nädalast saavad need, kellele see on hädavajalik, tellida vaktsineerimise oma koju. “See pole kiirabi, kuid neile, kellel see on tõesti vajalik, saab see võimalus loodud,” ütles Kõlvart, lisades, et vastav telefoninumber avalikustatakase järgmisel nädalal. 

Ühtlasi tuleb Vabaduse väljakule vaktsineerimispunkt, kus saab teha ka PCR-testi. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.