"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Päästjad aitasid rikkis korvtõstukiga hätta sattunud inimese maapinnale tagasi (0)
28. oktoober 2021
Foto: Ilja Matusihis

Põhja päästekeskuse operatiivsündmused 27. oktoober- 28. oktoober 2021. Möödunud ööpäeva jooksul pidid päästjad pidi kustutama nii tahtlikult kui ka tahtmatult süttinud kaableid ning aitama hätta sattunud tõstukijuhti ja kraavi kukkunud vanahärrat.

Tallinn

27. oktoobril kell 14.47 sai häirekeskus teate, et Pirita linnaosas Lauri teel on korvtõstuk vastu maja seina vajunud ning selle sees olev inimene ei julge liigutada ei ennast ega tõstukit. Kohale saabunud päästjad aitasid hättasattunu kolmanda korruse kõrgusel asuvast rikkis korvtõstukist alla ning kiirabi sekkumist ta õnneks ei vajanud. Päästetu lubas katkist tõstukit enam mitte kasutada.

28. oktoobril kella 07.31 paiku märkas Lasnamäe linnaosa elanik metsa all põlevat lõket. Päästjad tuvastasid kohapeal, et lõkkes põletati juhtmeid ning likvideerisid järelevalveta ja keskkonnale ohtliku põlengu kell 07.46.

NB! Päästeamet tuletab meelde, et lõkkes ei tohi põletada muud, kui immutamata kuiva puitu, oksi, kiletamata pappi ja paberit ning muud töötlemata looduslikku materjali. Mööblit, immutatud või värvitud puitu, ehitusjäätmeid, rehve, plasti, kaableid või riideid ei tohi lõkkes põletada, kuna nende põletamise korral on tegemist otsese looduse ja inimeste mürgitamisega!

27. oktoobril kell 09.23 vajati päästjate abi Põhja-Tallinna linnaosas, kus Kari tänaval asuva neljakordse elumaja esimesel korrusel asuva korteri põranda alt imbus tossu. Kuna korter oli päris korralikult suitsu täis, väljus teataja hoonest ning käis läbi ka keldrist, kus ta midagi ei avastanud. Küll aga avastasid keldrikorruselt ohuallika kohale saabunud päästjad ning kustutasid seal kärssama läinud juhtmed kella 10.11 paiku. Majaelanikud õnnetuses viga ei saanud. Tekkepõhjus on selgitamisel.

Harjumaa

28. oktoobril kell 09.09 said päästjad teate, et Rae vallas Indreku teel on eakas meesterahvas ca 1,5 meetri sügavusse kraavi kukkunud ning ei saa sealt enam välja. Päästjad aitasid mehe kraavist välja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.