"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Rohelised asuvad uusi juhte valima (1)
31. oktoober 2021
Züleyxa Izmailova. Foto: Aleksandr Guzhov

Hiljutiste kohalike omavalitsuste volikogude valimistel tagantpoolt teise tulemuse teinud erakond Eestimaa Rohelised valib novembri lõpus uued juhid – roheliste kaasjuht Kaspar Kurve kinnitas, et tema juhina ei jätka, tema kolleeg Züleyxa Izmailova pole aga kindlat vastust andnud.

Kurve sõnul peab juht vastutama kehva tulemuse eest, Izmailova sõnul on vaja uut energiat erakonna juhtimisse, vahendab BNS.

Erakond Eestimaa Rohelised sai kohalike omavalitsuste volikogude valimistel üleriigiliselt 6314 valija toetuse ehk 1,1 protsenti kõigist häältest. Erakondadest jäi Rohelistele tulemusega alla vaid Eesti Tulevikuerakond, kes kogus 282 häält.

Võrreldes aga roheliste tänavust tulemust eelmiste, 2017. aasta kohalike valimistega, on tulemusega siiski paremuse poole liigutud: kui siis koguti üle Eesti 4669 valija toetus ehk 0,8 protsenti kõigist häältest ning ühessegi volikogusse ei saadud, siis tänavu lisaks häältesaagi suurenemisele pääses ka kaks Roheliste liiget Antsla vallavolikokku.

Need edusammud on aga liialt väikesed, nentis erakonna üks kaasjuhtidest Züleyxa Izmailova ja lisas, et erakonna tüürimise jaks on otsas. «See on väga ränk töö. See on täiesti vabatahtlik, olen seda teinud täisajaga ja võin julgelt öelda, et tegelikult ka oma pere arvelt,» selgitas Izmailova, kes on Roheliste erakonda vedanud aastast 2017. 

Hiljutistel kohalikel valimistel sai Izmailova Põhja-Tallinnas 563 valija toetuse ning kogus oma valimispiirkonnas paremuselt 11. häältesaagi. Eelmistel kohalikel valimistel sai ta 662 häält. 
«Selleks, et edasi minna, peab muutusi tegema,» märkis Izmailova.

Kui Izmailova pole veel kindlalt öelnud, kas kandideerib uuesti juhiks või mitte, siis Roheliste kaasjuht Kaspar Kurve kinnitas, et tema kindlasti juhina ei jätka ning toonitas, et praeguses olukorras on igati õige ja põhjendatud anda võimalus uutele inimestele. 
«Minu meelest on elementaarne käitumine selles mõttes, et erakonna tulemuste eest vastutabki juht. Ja juht peab suutma erakonda viia sinna, kus ta peaks olema ehk siis palju rohkematesse volikogudesse kui ainult Antsla,» selgitas Kurve.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

siht silme ees
31. okt. 2021 22:28
https://www.err.ee/1608337811/eestimaa-rohelised-tervitavad-soome-roheliste-toetust-kanepi-legaliseerimisele