"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Täna saab viimast päeva esitada kandidaate Tallinna aasta kodaniku konkursile (0)
01. november 2021
Linnapea Mihhail Kõlvart aasta linnakodaniku auhinna üle andmisel 2018. aastal. Foto: Albert Truuväärt

„Aasta linnakodaniku kandidaate saavad esitada kõik soovijad: nii eraisikud kui ka organisatsioonid. Eelmisel aastal otsustati aasta linnakodaniku konkursil tunnustada algatust „Igale koolilapsele arvuti!“. Valiku puhul oli määravaks, et tegemist on kodanikualgatusega, mis jäi silma ka kaaslinlastele,“ ütles Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik, kelle sõnul algatati aasta linnakodaniku konkurss kolm aastat tagasi, et tunnustada neid, kes on viimase aasta jooksul linnaelu edendanud, Tallinnale au ja kuulsust toonud või midagi erakordset korda saatnud.

Esmaspäevani saab esitada kandidaate Tallinna aasta linnakodaniku valimiseks. Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle novembri lõpus või detsembris toimuval Tallinna linnavolikogu istungil, vahendab BNS.

Tallinna linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu fraktsioonide esindajad ja osalema palutakse jooksva aasta Tallinna vapimärgi kavalerid. Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna linna registrijärgne elanik. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel www.tallinn.ee/aasta-linnakodanik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.