"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Kristiines registreeris end tasuta lehekotiveole rekordiline arv kinnistuid (0)
02. november 2021
Foto: Kristiine LOV

„Kristiine on väga roheline linnaosa, meil on palju eramaju, suuri kinnistuid ja korteriühistuid. Sügislehtede tasuta äraviimisega soovime aidata oma linnaosa elanikke. Kuigi aia- ja haljastusjäätmeid võtavad vastu kõik Tallinna jäätmejaamad, siis transpordi tellimine ei ole kõigile jõukohane. Kampaania raames viib linnaosavalitsuse lepingupartner elanikelt tasuta ära kuni kümme kotti aia- ja haljastusjäätmeid,“ selgitas Kristiine linnaosa vanem Jaanuse Riibe.

Linnaosa vanema sõnul korraldati sügisene lehekottide äraveo kampaania juba viieteistkümnendat aastat järjest, sest nõudlus sellise teenuse järele on suur.

Kristiine linnaosas on lõppenud iga-aastane sügislehtede tasuta äraveo kampaaniale registreerimine ja tänase seisuga on registreeritud üle 920 kinnistu, eelmisel aastal registreeriti 640 linnaosa kinnistut. Lehekotivedu algab juba sel nädalal ja iga kinnistu kohta viiakse ära kuni kümme 150-liitrist lehekotti.

“Aia- ja haljastusjäätmeid ei tohi panna olmejäätmete konteinerisse, sest tegemist on taaskasutatava toormega, mille bioloogilisel ümbertöötlemisel saadakse toitainerikast mulda. Eks meie kõigi ühine soov on, et meie linnaosa oleks puhas ja korras ning siin oleks mõnus elada. Samas palume ohtlikke jäätmeid, mulda, liiva, autorehve, olmejäätmeid, koduelektroonikat või ehitusprahti lehekottidesse mitte panna. Juhul, kui lehekottidest avastatakse selliseid jäätmeid, siis meie lepingupartner ei saa neid kotte ära viia,” lisas Riibe.

Vedu alustatakse suuremate teede ja tänavate äärest, seejärel liigutakse sisekvartalitesse.

Juhul, kui lehekotte on rohkem kui 10 kotti, tuleb need ise ära viia Tallinna jäätmejaamadesse, kus elanikelt võetakse aia- ja haljastusjäätmeid tasuta vastu. Kristiine linnaosa lähim jäätmejaam asub Rahumäe tee 5a.

Rohkem infot Tallinna jäätmejaamade kohta saate alljärgnevalt lingilt https://jaatmejaam.ee/.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.