"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Kultuuriministri kandidaat Tiit Terik: see, kuidas me rahvana kriisis käitume, on samuti kultuuri küsimus (0)
03. november 2021
Foto Albert Truuväärt

“Kultuurivaip on ka turvavaip, mis peab katma kogu Eestit, nii suuremaid linnu kui väiksemaid külasid. Kultuuri ei saa pausile panna, seda peab elus hoidma ka keerulistel aegadel,” ütles Tallinna Linnavolikogu esimees ning Eesti Linnade ja Valdade Liitu juhatuse esimees Tiit Terik, kelle Keskerakonna juhatus esitas täna kultuuriministri kandidaadiks.

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul räägib Tiit Teriku kasuks pikaajaline juhtimiskogemus ja oskus leida ühisosa ning näha lahendusi.

Ratas tõi välja, et praegusel keerulisel ajal soovis erakond leida juhtimiskogemustega inimest, kes suudab kultuurivaldkonda edasi viia ning olla sektorile toeks. “Tiit Terik on end näidanud tasakaaluka ja lahendusi otsiva juhina erinevates vastutusrikastes ametites. Koostöös kõigi osapooltega tuleb uuel ministril leida sobivad meetmed tagamaks valdkonna tugevus ja areng,” rõhutas Ratas.

Keskerakonna esimees tõi välja, et Terik on nii Õpilasmaleva traditsiooni taaselustades kui ka linnaosa vanema ning Tallinna Linnavolikogu ametis, aga Linnade ja Valdade Liitu juhtides näidanud üles oma võimekust juhina ning oskust leida erinevates rollides ühisosa ja lahendusi.

Terik ütles, et asuda niivõrd keerulisel ajal kultuuriministri ametikohale on ühtaegu suur väljakutse kui ka võimalus seniseid kogemusi valitsustasandil rakendada. “Tänan erakonna juhatust usalduse eest. Olen valmis selleks, et pikka sisseelamisaega ei saa mul olema, sest praeguses olukorras tuleb kiiresti ja otsustavalt reageerida,” rääkis Terik. “Kultuuriministri haldusala on väga mitmetahuline, hõlmates ühtaegu nii loomingulisi tegevusi, lõimumist, pärimuskultuuri, muinsuskaitset kui ka sporti. Luban olla kõikidele osapooltele heaks koostööpartneriks ja luua valdkonnale võimalikult head tingimused.”

“See, kuidas me rahvana kriisis käitume, on samuti kultuuri küsimus,” toonitas Terik. “Me oleme rahvana võtnud omale kohustuse tagada eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade – see on kultuuriministri peamine siht, millest oma igapäevases töös lähtuda. Kultuurivaip on ka turvavaip, mis peab katma kogu Eestit, nii suuremaid linnu kui väiksemaid külasid. Kultuuri ei saa pausile panna, seda peab elus hoidma ka keerulistel aegadel.”

Terik lisas, et lisaks kiireloomuliste küsimuste lahendamisele tuleb tegeleda ka tulevikku suunatud teemadega. “Tartu linnal on koos Lõuna-Eesti omavalitsustega au kanda 2024. aastal Euroopa kultuuripealinna tiitlit. Tallinn oli Euroopa kultuuripealinn 2011. aastal ja see andis meie inimestele hea võimaluse enda tegemisi rahvusvahelisel areenil tutvustada. Ootan samasugust efekti ka 2024. aastal,” märkis Terik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.