"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Kelmid petsid kahelt tallinlaselt välja tuhandeid eurosid (0)
04. november 2021

Seni tabamata kelmid petsid oktoobris kahelt tallinlaselt kokku välja üle 17 000 euro. 

22. oktoobril helistati Haaberstis elavale 76-aastasele naisele, helistaja esitles end pangatöötajana ja pettis naiselt välja Swedbanki ning LHV Panga internetipanga kasutajatunnused. Naisel paluti sisestada Smart-ID koode, mille tulemusena tehti naise teadmata tema Swedbanki ja LHV Panga kontodelt viis ülekannet naisele tundmatu inimese kontole. Kelmusega tekitatud kahju on ligi  12 400 eurot, teatas Põhja prefektuur BNS-ile. 

9. oktoobril tutvus 36-aastane Haaberstis elav naine internetis mehega, kes mainis pärast mõningast suhtlust, et tegeleb krüptorahasse investeerimisega ja lubas naisele sellekohast abi osutada. Mees juhendas naist registreeruma veebilehel diemue.com ja õhutas teda ajavahemikul 10.–14. oktoobrini tegema krüptoraha vahendusfirmadele Binance ja crypto.com ülekandeid kogusummas ligi 5000 eurot.

Tehingud kajastusid ka kauplemisplatvormil, kuid enda raha naine iseseisvalt kätte ei saanud. Lisaks leidis ta internetist infot, et temaga suhelnud mehe konto on libakonto ning tegemist on kelmusega. Naisele tekitatud kahju on ligi 5000 eurot. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.